TERNAT - N-VA klaagt de desastreuze verkeershinder van de wegenwerken aan

C21

TERNAT - N-VA klaagt de desastreuze verkeershinder van de wegenwerken aan

3fdb1b44-b3a5-45f4-851c-07e142345799
“De uit te voeren werken spreiden of beter op elkaar afstemmen is absoluut noodzakelijk”, zegt Arno De Paepe.
 
9b3bdc81-d63e-434a-85ff-cd09f0a75a12
Deze morgen werden op de Nieuwbaan nog fietsers onterecht geverbaliseerd omdat ze een verboden rijrichting inreden. Het "zwaantje" had het onderbord uitgezonderd fietsers niet gezien volgens de slachtoffers.
 

N-VA is niet te spreken over de manier waarop de verkeershinder als gevolg van wegenwerken door de gemeente wordt aangepakt. " Wat wij nu merken is dat de politie vooral ingezet wordt om te beboeten op momenten dat inwoners echt niet meer weten welke omleiding nog te volgen.  Dit kan en mag niet de bedoeling zijn", zegt Arno De Paepe. Deze morgen werden op de Nieuwbaan nog fietsers onterecht geverbaliseerd omdat ze een verboden rijrichting inreden. Het "zwaantje" had het onderbord uitgezonderd fietsers niet gezien volgens de slachtoffers.


Als oppositiepartij is het makkelijk populistisch te zijn en te schieten op problemen die door wegwerkzaamheden veroorzaakt worden.  Maar als een situatie onhoudbaar wordt moeten wij het opnemen voor onze inwoners en handelaars.

Ondanks ons geduld en begrip voor de overlast die werkzaamheden meebrengen moeten we nu vast stellen dat de situatie onhoudbaar geworden is. Net als onze inwonerservaren onze bestuursleden dag in dag uit zelf de chaotische situatie op de verschillende verkeerswerven. Daarnaast ontvangen we dagelijks klachten van inwoners  De Facebook-pagina Leven in Ternat staat dagelijks vol met grieven van de burgers. 

 

Wanneer er werken gepland worden en vooral wanneer er meerdere werven in een gemeente zijn is het cruciaal om duidelijk te communiceren. De situatie verandert bovendien soms van dag tot dag. In heel die wirwar moeten ook de fietsers en het zwaar verkeer hun weg (letterlijk) zoeken met vaak zeer onveilige situaties tot gevolg. 

 

Ook de signalisatie spreekt zichzelf tegen. Onze inwonersklagen dat ze genoodzaakt zijn om de verkeersregels te negeren om van punt A tot B te geraken omdat de omleidingen of de signalisaties elkaar tegen spreken. 

 

De gemeente heeft op haar website een aantal plannetjes voorzien, dus de mensen die wat moeite doen, kunnen een aantal zaken wel digitaal terugvinden. Voor een bestuur dat bij de aanvang prat ging op een nieuwe wind met meer openbaarheid, betere communicatie en inspraak van de inwoners vinden we de huidige gang van zaken echter zeer teleurstellend.  De gemeente investeerde in dure schermen om te communiceren maar ze blinken uit door hun afwezigheid. Ook lijkt men doof te zijn voor de grieven van de inwoners en wordt er amper bijgestuurd of gecommuniceerd over de opstart van nieuwe werven.

N-VA is niet te spreken over de manier waarop de verkeershinder als gevolg van wegenwerken door de gemeente wordt aangepakt. " Wat wij nu merken is dat de politie vooral ingezet wordt om te beboeten op momenten dat inwoners echt niet meer weten welke omleiding nog te volgen.  Dit kan en mag niet de bedoeling zijn", zegt Arno De Paepe.


De uit te voeren werken spreiden of beter op elkaar afstemmenis absoluut noodzakelijk . Een betere signalisatie en aanduiding van de duurtijd van de verschillende fases van de werken is meer dan gewenst.  De inzet van onze politiediensten om tijdens drukke momenten de verkeersstroom te begeleiden zou wenselijk zijn. Wat wij nu merken is dat de politie vooral ingezet wordt om te beboeten op momenten dat inwoners echt niet meer weten welke omleiding nog te volgen.  Dit kan en mag niet de bedoeling zijn.

 

Het huidig bestuur wenst in de nabije toekomst in te zetten op het herstellen van de rijbaan en aanleg van fietspaden op bepaalde wegen waaronder:

• Industrielaan
• Bodegemstraat
• Nieuwbaan
• Fosssebaan

Als deze werken op eenzelfde manier aangepakt worden, met povere communicatie en coördinatie dan houden we ons hart vast voor wat ons te wachten staat. 

 

Concreet eisen wij van het bestuur:

• Betere communicatie omtrent de fases van de werken op de Assesteenweg.
• Geen verschillende werven tegelijkertijd opstarten maar snel een doordacht 1 punt per keer aanpakken en de hinder zo kort mogelijk houden voor onze inwoners.
• Inwoners informeren omtrent de omleidingen, dit niet enkel via de website maar ook via sociale media, informatieborden, duidelijke briefwisseling met alle inwoners en handelszaken.
• Evaluatie van de omleidingen, bij problemen niet gaan beboeten maar bijsturen en alternatieven zoeken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2022
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief