TERNAT krijgt eerste Pomp van het Volk buiten Oost-Vlaanderen

C21

TERNAT krijgt eerste Pomp van het Volk buiten Oost-Vlaanderen

Editiepajot_ternat_pomp_van_het_volk_foto_steven_walravens
De Ternatse Pomp van het Volk is de eerste in Vlaams-Brabant. - Foto Steven Walravens..
 
Editiepajot_ternat_pomp_foto_ludo_van_der_cammen
De Pomp van het Volk, een nieuw tankstation op het kruispunt van de Assesteenweg en de Terlindenstraat. Foto Ludo Van Der Cammen.
 

Woensdag opende de Pomp van het Volk in Ternat een nieuw tankstation, op het kruispunt van de Assesteenweg en de Terlindenstraat. De eigenaars van Pomp van het Volk garanderen “altijd de goedkoopste literprijs in de regio en deelname in de winst”. De Ternatse Pomp van het Volk is de eerste in Vlaams-Brabant.

In maart van dit jaar opende de Pomp van het Volk haar eerste tankstation in Aalst. Nadien volgden er Wetteren, Zottegem en Merelbeke. Tot dusver bleef het aanbod dus beperkt tot de provincie Oost-Vlaanderen maar daar komt met Ternat nu dus verandering in. Overigens staan er nog openingen van een reeks nieuwe tankstations op het programma in de loop van dit jaar.

Het basisidee van het concept van de Pomp van het Volk is heel eenvoudig: het tankstation deelt haar winst met de mensen die er tanken én met bankcontact betalen. Volgens het concept ontvangt iedereen die zich laat registreren via www.pompvanhetvolk.be  op het einde van het boekjaar een deel van de winst in verhouding met de hoeveelheid liters die men getankt heeft.

Met een voorbeeld maakt Pomp van het Volk de gang van zaken duidelijk. Meneer X tankt in 1 jaar 1.500 liter diesel. Hij tankt aan een heel voordelige pompprijs die op de prijzen van de regio wordt afgestemd. Op het einde van het jaar wordt bekend gemaakt dat het tankstation 1.500.000 liter omzet heeft gehaald en 100.000 liter besteedbare winst heeft gemaakt. Meneer X kan de hele balans inkijken. Hij heeft dus 1 duizendste van de totale omzet gerealiseerd en kan aanspraak maken op 1 duizendste van de winst: dus 100 euro.

Pomp van het Volk verwacht dat de helft van haar klanten zich ook effectief zal laten registreren. (Op dit moment hebben er dat toch al bijna 2.300 gedaan.) Als Pomp van het Volk 500.000 liter verkoopt, gaat de helft van de winst naar de klant, de andere helft naar de uitbaters.

Pomp van het Volk verwacht haar grootste deel van de winst echter niet van de benzineverkoop maar van andere inkomstenbronnen: het reclame maken in haar tankstations voor andere bedrijven en de verkoop van brood, snoep en drank uit automaten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2009
Ludo Van Der Cammen
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief