TERNAT - Gemeenteraadscommissie verdeeld over Planologisch attest voor Convex

C21

TERNAT - Gemeenteraadscommissie verdeeld over Planologisch attest voor Convex

Convex_gewestplan
Convex is gelegen op een kleine KMO-zone tussen de E40 en de Overnelleweg/Essenestraat.
 
Convex_lucht
Convex heeft het gebouw ernaast gekocht om er zijn kantoren in onder te brengen. Achteraan wordt een milieuvriendelijke waterzuivering met rietveld voorzien,
 

De firma Convex, dat ovens voor bakkerijen produceert en zorgt voor het plaatsen en het onderhouden van broodovens en bakkerijmachines, is gelegen op een klein KMO/terrein naast de E40 in de Overnelleweg, een zijstraat van de Essenestraat. Het bedrijf wil graag uitbreiden en kocht daarvoor een leegstaande woning naast het bedrijf. Daarin zou het bedrijf zijn kantoorruimte willen onderbrengen. In de tuin wordt een nieuwe waterzuiveringsinstallatie met rietveld voorzien, en op lange termijn een kleine loods om een aantal productieactiviteiten in te huisvesten, met name de productie van het elektronisch materieel dat in de toekomst meer en meer deel zal uitmaken van de eindproducten.

Zowel het Agentschap Natuur en Bos als het departement Landbouw zijn positief. Er wordt geen open ruimte of landbouwgrond ingenomen. Er staat immers reeds een woning. Er zijn geen negatieve gevolgen voor het milieu, integendeel, door de uitbreiding zou een ecologische waterzuivering met rietveld kunnen worden gerealiseerd. Wat betreft de ligging in mogelijk overstromingsgevoelig gebied zijn er geen overstromingen te verwachten vanuit de waterloop en evenmin verwachten we een significant negatieve impact op het overstromingsregime van de waterloop, schreef ook de Vlaamse Milieumaatschappij nog.

Toch wil de huidige meerderheid van CDV/Volks/VoorTernat het attest, nodig voor de uitbreiding en weigeren. Om principiële redenen? Een maande geleden leverde men nog een attest af dat volgens de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening manifest onwettelijk was. Het schepencollege leverde de afgelopen maanden ook vergunningen af aan zonevreemde bedrijven die volgens het Departement Omgeving van het Vlaams Gewest onwettig waren. Waarom dan nu plots deze afkeuring voor een milieuvriendelijk project? Dat vroeg de oppositie zich ook af.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2022
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 23 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 11 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 09 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 05 jan 2023

archief