TERNAT - N-VA en VooruitGroenXL tegen verkaveling met overlast voor Dahlialaan

C21

TERNAT - N-VA en VooruitGroenXL tegen verkaveling met overlast voor Dahlialaan

B1c35121-d0fa-45dc-955d-d431c3bf743f
“De hoeveelheid huizen is verlaagd, van 95 naar 91 stuks… nog steeds veel te hoog voor het draagvlak van het perceel.”zegt Kristof De Leeuw van N-VA
 
Dahlialaan_verkaveling_bis
De drie uitgangswegen van de verkaveling en het schoolproject komen uit op de Dahlialaan, een woonstraat met een andere school en een feestzaal;
 

Zowel N-VA als VooruitGroenXL stemden donderdag in de gemeenteraad opnieuw tegen het aanleggen van nieuwe wegen voor een grote private verkaveling tussen Dahlialaan, de Nieuwbaan en de Rietstraat/Spoorweg. Dat project legt een enorme druk op de Dahlialaan waarop de geplande wegen uit komen.  De Dahlialaan is een woonstraat met een school en parochiezaal. In de de nieuwe wijk komen 91 huizen en is er ook een nieuwe school gepland. Het is niet logisch dat alle verkeer op de Dahlialaan terecht komt en niet op de Nieuwbaan, de hoofdverbindingsweg , zegt Guido van Cauwelaert van VooruitGroenXL.

Geen draagvlak

 

"De hoeveelheid huizen is verlaagd, van 95 naar 91 stuks… nog steeds veel te hoog voor het draagvlak van het perceel.”zegt Kristof De Leeuw van N-VA.

“Voor de duidelijkheid, wij zijn voor betaalbaar wonen voor onze inwoners maar tegen projecten die onze gemeente verder verstedelijken. Projecten als deze met 91 woningen op een heel beperkte oppervlakte trekken onze inwoners niet aan maar gaan net zorgen voor een instroom van mensen die Brussel ontvluchten. Het project voorziet ook amper in diversiteit qua wonen”, vervolgt De Leeuw. 

 

“Wij vragen al lange tijd naar de stand van zaken van het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan, de vervanger van de oude BPA's, nvdr) bebouwde ruimte en open ruimte die richting moet geven naar hoe we in onze gemeente met de ruimtelijke ordening aan de slag kunnen.
We horen echter bitter weinig over deze RUP’s die al jaren aanslepen. Het omvormen van grote woningen naar nieuwe leefvormen zoals cohousing etc. laat op zich wachten.  Ondertussen deelt het bestuur vergunningen uit voor projecten waar kwalitatief en leefbaar wonen volgens ons niet centraal staat maar wel het geldgewin van ontwikkelaars.”

 

Start van een verdere verdichting

 

“Enkele maanden geleden werd op aangeven van ons huidig bestuur van CD&V-Volks en Voor Ternat zowel het centrum van Ternat, Lombeek-centrum als Lombeek den Bos ingekleurd als een hoog dynamische kern in het provinciaal beleidsplan Ruimte. Dit wil zeggen dat men bij toekomstige ontwikkelingen veel meer woningen, een hogere densiteit zal toelaten, dat gecombineerd met verdere appartementsbouw zonder enig kader of visie is niet wat wij willen.  Dit lijkt wel het einde van Lombeek als een landelijke gemeente”, concludeert De Leeuw. 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2023
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief