TERNAT - Artikels over Wereldoorlog I nu opgenomen op website Erfgoed Ternat

C21

TERNAT - Artikels over Wereldoorlog I nu opgenomen op website Erfgoed Ternat

A32f2510-63dc-4a1e-b0ca-49da06129893
Foto archief Heemkring Ternat
 

Op Editiepajot verschenen verscheidene artikels over Wereldoorlog I in Ternat, Lombeek en Wambeek, en de boeken die daarover verschenen. De inhoud daarvan werd overgenomen en aangevuld met extra informatie op de website van Erfgoed Ternat. Heb je zelf nog interessante informatie, foto's, enz. neem contact op met Erfgoed Ternat.

Erfgoed Ternat

Op de website vind je de meest volledige informatie over de geschiedenis en het erfgoed van Wambeek, Lombeek en Ternat. De website van Erfgoed Ternat wordt nog dagelijks bijgewerkt,

Zo vind je er een overzicht van de auteurs en boeken over Ternat. Voor de geschiedenis begint men met de ontdekkingen gedaan bij archeologische opgravingen in Ternat, Wambeek en Lombeek. Daardoor wordt vooral de aanwezigheid van de Nerviërs en de Romeinen in de drie deelgemeenten duidelijker (artikels hierover verschenen eerder ook reeds in Editiepajot). Je leert er ook meer over de Romeinse uitkijkpost op de Morette, op de grens met Asse en de eerste christelijke nederzetting op de Kerkberg. Naast de algemene geschiedenis over het domein van Gertrudis van Nijvel, de kerken, de bierproductie, Brouwerijen en Hop, ook meer anekdotische verhalen zoals “Varken doodt koe op de Langenhauw in Wambeek in 1695” of “De Ternatse bevolking in 1772. 

En zo gaat het verder over de Franse revolutie en Napoleon, De 19de eeuw, het Onderwijs, Het ontstaan van de socialistische beweging in Wambeek, Lombeek en Ternat met een speciale bijdrage over Marie Mulle en Georgette Leempoels, en de artikelenreeks van  Johan Anthierens over de Rode Leeuw. Verder omvangrijke bijdragen over WO I, het Interbellum, Wereldoorlog II, en de recente geschiedenis met o.m. ook de Voetbal- en Volleybalgeschiedenis.

Prentkaarten 

Ook een omvangrijke bijdrage over de postkaarten die verscheidene uitgevers uitbrachten over Ternat. Van Nels in 1900, over          Schaillee, schilder en winkel Statiestraat, tussen 1903 en 1950, Lagaert, uit Brussel, 1906, , SBP, uit Brussel in 1907, Gillis-Bosman in 1908, enz tot meer recent Breynaert, Vanden Brandt en Cauwel.

Ook een nog onafgewerkte bijdrage over “De geschiedenis achter de gevels” met o.a. de unieke reclamemuurschilderingen in de Ternatstraat en op Hof ten Berg Ternat en een verzameling oude landkaarten.

Link naar de Homepage en contact

Eerder verschenen

Erfgoed Ternat verzamelt alle informatie over geschiedenis en erfgoed Ternat op website

De gesneuvelde helden van Wereldoorlog I - de Heemkring ging op zoek naar het verhaal achter de namen op de oorlogsmonumenten

De Brug bezoekt ereperk soldaten Groote Oorlog - Kleuter Niels bracht hulde aan zijn voorouder Henri Van Lierde

Eindstation Ternat - Herman Herpelinck over vluchtelingen in de Groote Oorlog

Krijgsgevangenen op het einde van de eerste Wereldoorlog in Ternat en Dilbeek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2023
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024

archief