TERNAT - Huguette Vergison kapt na 45 jaar met SP.A: “Opzij zetten van minister Vandenbroucke was de druppel te veel”

C21

TERNAT - Huguette Vergison kapt na 45 jaar met SP.A: “Opzij zetten van minister Vandenbroucke was de druppel te veel”

Editiepajot_ternat_huguette_vergision_foto_ludo_van_der_cammen
Huguette Vergison. - Foto Ludo Van Der Cammen.

Liefst 45 jaar lang was Huguette Vergison (70) een overtuigde militante van de socialistische partij. Maar na het niet weerhouden van Mia Devits maar vooral het door SP.A-voorzitter Caroline Gennez opzij schuiven van Frank Vandenbroucke als Vlaams minister, breekt Vergison met de socialisten. “Dat Frank zichzelf niet opvolgde als Vlaams minister van onderwijs, is onbegrijpelijk én onaanvaardbaar. Dit was voor mij echt de druppel te veel”, zegt Huguette Vergison.

Vergison werd tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 op de kartellijst verkozen als kandidate van de Ternatse SP.A. Ze koos er echter voor om raadslid van het OCMW te worden. Op die manier raakte haar partijgenoot Guido Van Cauwelaert in de Ternatse gemeenteraad.

“Hetgeen ik niet voor mogelijk hield, is toch gebeurd: je hebt Frank Vandenbroucke geen ministerspost aangeboden”, laat Huguette Vergison in een brief aan partijvoorzitter Caroline Gennez weten. “Nochtans werd Frank door verscheidene instanties en media als de eerste van de klas aangeduid maar toch wordt hij door de SP.A gebuisd. Je moet maar durven.”

“Mijn ongenoegen over het reilen en zeilen van de partijtop, heb ik reeds uitgelegd in een brief van begin vorig jaar maar ik heb daar nog altijd geen antwoord op gekregen. Vooral dat jullie Mia Devits – goed voor 200.000 voorkeurstemmen bij de Europese verkiezingen van 2004 – inruilden voor Kathleen Van Brempt, vond ik al een brug te ver.”

Maar vooral de manier waarop de SP.A-top zopas Frank Vandenbroucke behandelde, is voor Huguette Vergison de druppel die de emmer deed overlopen. “Bij deze brief gevoegd, maak ik u mijn versnipperde partijlidkaart over”, liet Vergison zopas aan Gennez weten. “En na 45 jaar lidmaatschap doe ik dat niet in een opwelling.”

Vergison blijft OCMW-raadslid maar zal doet dat vanaf nu als onafhankelijk raadslid want ze breekt uiteraard ook met de Ternatse SP.A.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022

archief