TERNAT - VooruitGroenXL en Voor Ternat al langer voor bescherming open ruimte

C21

TERNAT - VooruitGroenXL en Voor Ternat al langer voor bescherming open ruimte

Rutger_en_ines
Gemeenteraadsleden Rutger Belsack (VooruitgroenXL) en Ines Swaelens (Voor Ternat)
 

De gemeenteraadsleden van de meerderheidsfracties vroegen in de gemeenteraad aan hun collega's van het schepencollege om snel werk te maken van de bescherming van de open ruimte (zie Editiepajot). Daar vragen de oppositiepartijen VooruitGroenXL en Voor Ternat al langer naar zeggen ze. En ze willen dat ook de inname van ruimte door bedrijven daarbij ter sprake komt.

"De wereld op zijn kop"

"Die gemeenteraadsbeslissing dat was toch klinkklare onzin", reageert Rutger Belsack van VooruitGroenXL. "Daarin vragen de gemeenteraadsleden letterlijk aan de eigen meerderheid om haar werk te doen. Dat is toch de wereld op zijn kop!”

"Wij hebben ons steeds ingezet voor het beschermen van de open ruimte, bijvoorbeeld door het opstarten van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de bescherming van de open ruimte toen wij in de meerderheid zaten (2013-2018) en hebben ons ook steeds verzet tegen megaprojecten waar onze burgers het slachtoffer van zijn, de verkaveling van landbouwgronden, illegale vestigingen, enz.", vult fractiegenoot Guido van Cauwelaert aan en verwijst ook naar de website van de lijst..

Voor Ternat : Wonen wordt op pauze gezet

"Wij delen de bezorgdheden van de gemeenteraadsleden van de meerderheidsfracties", zegt Ines Swaelens van Voor Ternat. "Ook wij willen de open groene ruimte en het landelijke karakter in onze gemeente beschermen. Tegelijk zien we de stijgende nood  aan  diverse en betaalbare woonmogelijkheden. Dit beleidskader is een asociaal voorstel dat geen antwoord biedt op die vraag en wonen op pauze zet."

Industrie en landbouw staan niet in de lijst van bedreigingen

"De tekst biedt bovendien weinig garanties op het beschermen van de open groene ruimte: compacte woontypes worden net geweerd, industrie en landbouw staan niet in de lijst van bedreigingen, het college wordt enkel aangeraden ‘erover te waken’.  Er is nood aan duidelijkheid en een sterke toekomstvisie. Duidelijkheid kan er enkel komen met de afwerking van de RUP’s en die laten nu nog langer op zich wachten", zegt Ines.  

Nog een noot: Voor Ternat vindt het vreemd dat zoiets belangrijks als een beleidskader voor ruimte werd uitgewerkt zonder de dienst Ruimte te raadplegen.

Eerder verschenen

spaGroenXL vraagt stop verkaveling landbouwgronden (2020)

Natuurpunt en Milieuraad slaan handen in elkaar voor RUP Open Ruimte (2021)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2024
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief