TERNAT - Gemeentelijke basisschool haalt prijzen binnen

C21

TERNAT - Gemeentelijke basisschool haalt prijzen binnen

C95530a1-b7d2-4013-b48d-99bd09a83a12
 

Gemeentelijke Basisschool (GBS) De Kiem Lombeek sleepte deze week twee prijzen in de wacht.  Alicia Vierendeels uit het zesde leerjaar was derde bij de Vlaamse STEM Olympiade. Het zesde leerjaar won via de online ICT-wedstrijd van ‘Whizzkids’ een driedaagse stadsklas in Ieper.

Vlaamse STEM Olympiade
 

Zaterdag 9 maart 2024 vond in Brussel de finale van de Vlaamse STEM Olympiade plaats. Meer dan 27 000 vijfde- en zesdeklassers losten hiervoor eerst 32 STEM-gerichte vragen op in een voorronde, einde vorig jaar. Ze kregen 16 theoretische vragen en 4 praktische proeven voorgeschoteld. Alicia Vierendeels uit het zesde leerjaar van GBS De Kiem Lombeek werd uitgeroepen tot ‘bronzen winnaar’. In aanwezigheid van de Vlaams minister-president en weervrouw Jacotte Brokken kreeg ze een leuk prijzenpakket mee naar huis en een diploma voor de school.

Whizzkids ICT-wedstrijd

Dinsdag 12 maart 2024 werden – tijdens de halve finales van de Whizzkids ICT-wedstrijd – voor het zesde leerjaar de winnaars bekend gemaakt van de ‘superprijzen’. Alle klassen die drie vragenreeksen uit de voorronde oplosten en hierbij meer dan 80% behaalden, kwamen voor deze prijzen in aanmerking. Bij de bekendmaking van de winnaars, daverde het dinsdag in de Nieuwbaan plots niet alleen door de werkzaamheden die er aan de gang waren, maar vooral dankzij de vreugde in de zesde klas van GBS De Kiem Lombeek bij het zien van wat ze gewonnen hadden. De hele klas mag zich opmaken voor een driedaagse stadsklas in Ieper. Op het programma staan oa een bezoek aan In Flanders Fields Museum, het Yper Museum, het bijwonen van de Last Post en -als kers op de taart- een VIPbezoek aan Bellewaerde Park. “Samen met de al geplande openluchtklassen in mei wordt het voor de zesdeklassers dus ongetwijfeld een onvergetelijke afsluiter van hun loopbaan in GBS De Kiem Lombeek!” laat Sarah Van Reckem, directrice van GBS De Kiem Lombeek weten.

Sven De Paepe, schepen voor onderwijs en digitalisering sluit af: “We zijn ontzettend trots op onze 6e klassers van De Kiem Lombeek met deze overwinningen. Ik heb altijd al een boontje gehad voor STEM en vooral ICT. We wensen hen veel plezier met hun prijs.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief