TERNAT - Speelweide in Lombeek wordt vernieuwd en toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers

C21

TERNAT - Speelweide in Lombeek wordt vernieuwd en toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers

Img_9551
 
Img_9553
Er komen ook nieuwe constructies met wilgen.
 

De gemeenschapsweide op de Muilemlaan wordt aantrekkelijker gemaakt voor sport, spel, en ontspanning. Eisse Van den Broeck, leerlinge van het Sint-Jozefsinstituut, schreef er een artikel over voor Editiepajot.

De lokale gemeenschapsweide op de Muilemlaan te Sint-Katherina-Lombeek is op dit moment een aantal interessante verbeteringen aan het ondergaan om de plek aantrekkelijker te maken voor sport, spel, en ontspanning. 

Allereest zijn er naast het lokaal van Chiro Lombeek meisjes grote voetbaldoelen geplaatst waar leuke wedstrijdjes gespeeld kunnen worden. Naast de doelen werd er een speelheuvel met speelnatuur aangelegd waar kinderen kunnen klauteren en ravotten. 

 

Omringd door diverse bomen zou er een vuurplaats komen met houten bankjes om gezelligheid te creëren in de weide. Een natuurlijk pad zal verder leiden naar een open rustplek met een wilgenkoepel en een hangmat ter ontspanning. Dit zal zorgen voor een prachtigeontmoetingsplek. Voor extra biodiversiteit is er afgelopen maanden een aanplant geweest van diverse fruitbomen.

 

Nog een opvallend onderdeel van deze grote vernieuwing is de aanleg van een parcours met onder andere houten balken, touw, en geschilderde insectjes die de kinderen doorheen het parcours kunnen bekijken. Speeltoestellen die in de maak zijn om dit alles op te bouwen zullen enkel uit natuurlijke grondstoffen bestaan. 

 

Het beste is dat al dit moois ook toegankelijk gemaakt zal worden voor rolstoelgebruikers zodat ook zij mee kunnen genieten van deze prachtige vernieuwing.

 

Eerder verschenen 

 

Ternat plant 2000 bomen aan voor speelbos (2014)

 

Ternat plant speelbos aan

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2024
Eisse Van den Broeck
Eisse Van den Broeck
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 25 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024

archief