TERNAT - Meer controles op verkeerd parkeren - Eerst flyers, daarna pv's

C21

TERNAT - Meer controles op verkeerd parkeren - Eerst flyers, daarna pv's

Editiepajot_ternat_foutparkeren_foto_ludo_van_der_cammen__1_
Foto Ludo Van Der Cammen
 
Editiepajot_ternat_foutparkeren_zwart_foto_ludo_van_der_cammen
Foto Ludo Van Der Cammen
 

De gemeentelijke dienst milieu en mobiliteit pakt vanaf nu het probleem van het wild parkeren in Ternat grondig aan. De eerste vier weken wordt een sensibilisatieactie opgezet, daarna worden er processen-verbaal uitgeschreven. In eerste instantie wordt gefocust op het Marktplein en de omgevingen van de spoorwegstations van Ternat en Essene-Lombeek.

Het is uiteraard niet toevallig dat eerst het Marktplein en de stationsbuurten aan bod komen. “Het is op deze locaties dat zich de meeste parkeerproblemen en ook parkeerovertredingen voordoen. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat in alle straten en pleinen orde op zaken wordt gezet. De handhaving zal zowel gebeuren door de lokale politie van de zone TARL die kunnen rekenen op de samenwerking met enkele gemeentelijke ambtenaren”, zegt burgemeester Ronald Parys.
Die gemeentelijke ambtenaren zijn mobiliteitsambtenaar Jo Van der Elst en milieuambtenaar Jurgen Thiebaut. Er komen volgens hen bij het Ternatse gemeentebestuur veel klachten binnen van inwoners over het huidige parkeergedrag. En daar moet maar eens komaf mee gemaakt worden.
Vanaf midden deze week start alvast de sensibilisatieactie. “Voertuigen die niet geparkeerd staan zoals het hoort, krijgen flyers onder de ruitenwissers gestoken. De eerste flyer draagt de slogan ‘Het is er over’, de tweede slogan ‘U staat er op’. Naast de afbeelding staat er voor elke locatie een aangepaste tekst”, legt burgemeester Parys uit.
Voor het Marktplein van Ternat wordt dat vanaf nu donderdag de tekst : “U staat momenteel geparkeerd in een zone waar parkeren op donderdag tussen 6 en 14 uur tijdelijk verboden is. In de toekomst zal er een proces-verbaal worden opgesteld”.
Deze manier van handelen moet er ondermeer toe leiden dat op donderdagmiddag – na het einde van de wekelijkse marktdag – de nieuwe borstelwagen van de gemeente het Marktplein meteen kan proper maken.
De flyers zullen pakweg vier weken lang onder de ruitenwissers worden gestoken van voertuigen die fout geparkeerd staan. Nadien is het afgelopen met het uitdelen van verwittigingen. Vanaf dan zullen de inspecteurs van de lokale politie het boekje boven halen en processen-verbaal uitschrijven. Voor een doodgewone parkeerovertreding moet toch al gauw vijftig euro boete worden betaald.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief