Herinrichting Brusselsesteenweg (N9) 'Vaal-Langestraat' in ASSE

Herinrichting Brusselsesteenweg (N9) 'Vaal-Langestraat' in ASSE

Logo_wegen_en_verkeer_

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf de zomer/najaar 2019 de Brusselsesteenweg (N9) tussen Vaal en Langestraat. De Brusselsesteenweg wordt veiliger en aangenamer voor alle weggebruikers en omwonenden.

De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren, want de N9 wordt volledig (“van gevel tot gevel”) vernieuwd en er gebeuren ingrijpende werken. 

Meer informatie over het project vindt u via www.wegenenverkeer.be/asse.

Volledig nieuw, veiliger én fraaier 

De Brusselsesteenweg is in zijn huidige toestand een typische, oude steenweg. De rijweg is heel breed en op bepaalde plaatsen zijn er onvoldoende voorzieningen voor fietsers en voetgangers.

De  belangrijkste doelstelling van de herinrichting is dan ook om meer ruimte te creëren voor fietsers en voetgangers. Er komen langs het hele traject, van Vaal tot aan het kruispunt met de Langestraat, verhoogde of vrijliggende fietspaden en ook veilige oversteekplaatsen voor die zachte weggebruikers. De verkeerssituatie wordt ook veiliger door de aanpassing van het wegbeeld en het aanzicht van de steenweg zal volledig veranderen door een integraal, nieuw ontwerp.

Er zal aangepast groen geplant worden en de bushaltes worden comfortabeler en aangepast aan de noden van mensen met een beperking. Een busbaan binnen dit traject geeft extra mobiliteit aan het openbaar vervoer. Met een aangepast wachthuisje en een fietsenstalling ter hoogte van de bushalte van Zittert (Bekkerzeel) en de bushalte aan de Langestraat (Kobbegem), stimuleert AWV het gebruik van het openbaar vervoer en de combinatie fiets/bus.

In de zone van Stevensveld legt AWV een parallelweg aan zodat de handelszaken goed bereikbaar blijven.

Ten zuiden en parallel met de N9 ligt de fietssnelweg F212 dat het fietsknooppunt tussen Asse en Brussel vormt.  Omdat fietsers de fietssnelweg veilig kunnen bereiken, legt AWV fietsoversteekplaatsen aan, meer bepaald ter hoogte van de Petrus Ascanusstraat, Kruiskouter, Zittert, Spoorwegbaan, Langestraat en ter hoogte van de oude voetgangers- en fietstunnel tussen station en Petrus Ascanusstraat.

Voor meer gedetailleerde informatie over het project: zie www.wegenenverkeer.be/asse

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 28 aug 2019

archief