Klimaatmars-fietstocht ASSE-Brussel

Klimaatmars-fietstocht ASSE-Brussel

Foto_vanop_website_claim_the_climate_van_een_vorige_klimaatmars
 

Zondag 2 december, de eerste dag van de COP24, wordt in Brussel de grootste klimaatmars uit de Belgische geschiedenis gehouden. “Claim the Climate” wil onze Belgische en alle andere politici ter wereld oproepen om dringend en veel sneller de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Vanuit diverse steden en gemeenten wordt er ook naar Brussel gefietst. Zo kan je ook vanaf het Gemeenteplein in Asse om 11u15 en vanaf het station van Zellik om 12u samen met Fietsersbond Asse mee fietsen naar de klimaatmars. De klimaatfietskaravaan die al om 8u30 in Gent vertrekt en langs Wetteren en Aalst passeert, sluit in Asse aan.

3 jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, moeten de ronkende beloften nog steeds worden omgezet in daden. In België leidt een gebrek aan politieke wil en daadkracht er zelfs toe dat onze uitstoot sinds een paar jaar opnieuw stijgt! We moeten dus een versnelling hoger, en steeds meer mensen laten dat luid en duidelijk horen!  

“Wie fietst, draagt mee bij aan het beperken van de klimaatverandering”, zegt Rob Noort, voorzitter van Fietsersbond Asse. “Daarom dragen we graag ons steentje bij aan deze klimaatmars.” Fietsersbond Asse wil tegelijk via deze fietstocht mensen met enkele aangename woon-werkfietsroutes richting Brussel laten kennismaken. De fietstocht verloopt via delen van de nieuwe fietssnelweg naar Brussel (F212) en langs een mooie autoluwe (deels autovrij) route door Brussel.

De klimaatmars zelf vertrekt om 13u van het station ‘Brussel-Noord’ naar het Jubelpark. Er is een (kortere) route voor wie stapt en een (langere) route voor wie meefietst in de klimaatmars. Bij aankomst in het Jubelpark is er een verrassingsoptreden tussen 15 en 16u. Wie wil kan daar iets eten en drinken, alvorens weer huiswaarts te keren met de fiets of het openbaar vervoer. Men kan dus ook zelf met de trein naar het station ‘Brussel-Noord’ gaan.

BOS+ plant 1m² bos voor elke deelnemer aan de klimaatmars op 2 december! Opdat BOS+ een m2 bos aanplant , moet een deelnemer zich wel registreren op de website www.claimtheclimate.be (je kan een aantal mensen ingeven, zelfs zonder namen te vermelden, neem Brussel als vertrekstation). Fiets je mee vanuit Asse of Zellik? Laat het even weten aan Fietsersbond Asse via het Facebookevent “Claim the Climate - Fiets mee vanuit Asse of Zellik!” of stuur een mail.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 02 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief