Eerste CoderDojo in ASSE is een succes

Eerste CoderDojo in ASSE is een succes

Coderdojo_asse_19012019_lr
 
Coderdojo_asse_19012019-1_lr
 
Coderdojo_asse_19012019-2_lr
 
Coderdojo_asse_19012019-3_lr
 

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie plaats van CoderDojo Asse, een initiatief van de vrije tijdsdiensten van de gemeente Asse. 

 

Een CoderDojo is een maandelijkse workshop of ‘Dojo’. Tijdens een Dojo leren meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar op speelse wijze programmeren, coderen. Er zijn meer dan honderd CoderDojo's in heel België. Voor meer info, surf naar www.coderdojobelgium.be.

 

Schepen van Cultuur Geert Heyvaert gaf het startschot van CoderDojo Asse. In zijn toespraak beklemtoonde hij dat programmeren in de 21ste eeuw een belangrijke vaardigheid is die in heel veel jobs en sectoren aan bod komt. 

Hij ging ook in op de toekomst van dit project. Zo zullen de deelnemers van CoderDojo Asse in de komende tijd uitgedaagd worden om met andere materialen aan de slag te gaan, zoals mBots (kleine programmeerbare robots,) en micro:bits (kleine (4x5cm) programmeerbare computers), dankzij de financiële steun van de gemeente Asse. 

 

Nadien gingen bijna 25 kinderen tussen 8 en 16 jaar aan de slag met Scratch, een gratis programma waarmee je zelf animaties, games en interactieve verhalen kan programmeren. Sommige ouders deden de workshop mee en gingen er even hard in op als hun kinderen. Samen speelden en experimenteerden ze naar hartenlust met dit programma. 

 

Wie hulp nodig had, kon rekenen op de begeleiding van meer 10 coaches (waaronder coaches van CoderDojo Dilbeek en CoderDojo Sint-Pieters-Leeuw en natuurlijk de gemotiveerde coaches van CoderDojo Asse zèlf). 

 

Op het einde van de middag was er een toonmoment waarbij de deelnemers toonden welk spelletje of digitaal verhaal ze hadden gemaakt.

 

CoderDojo Asse vindt vanaf nu elke tweede zaterdag van de maand plaats van 14.00 tot 17.00 uur in de foyer van bib en Cultuurcentrum Asse (Huinegem 2).

 

Voor de periode van februari tot juni 2019 noteer je alvast de volgende data:

09/02, 09/03, 13/04, 11/05 en 08/06.

 

Wie wil deelnemen, kan zich per sessie inschrijven via www.coderdojobelgium.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 28 aug 2019

archief