ASSE - Opnieuw ‘Warmste Radio’ in WZC Hingeheem

C21

ASSE - Opnieuw ‘Warmste Radio’ in WZC Hingeheem

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten sinds vorige week alle woonzorgcentra in Vlaanderen verplicht de deuren voor bezoekers. Ouderen zijn immers een risicogroep voor het nieuwe virus. Ook het woonzorgcentrum Hingeheem (Gasthuisstraat 2, Asse) is gesloten. 

 

Gemeenschappelijke activiteiten en evenementen met externen zijn geannuleerd. Activiteiten met bewoners gaan sinds vorige week zoveel mogelijk door op de afdelingen. Er werd een volledig nieuw animatieprogramma uitgewerkt waarbij er dagelijks in elke leefgroep activiteiten worden georganiseerd.

 

Het team van woonzorgcentrum Hingeheem probeert ervoor te zorgen dat zijn bewoners in deze moeilijke tijden het contact met de buitenwereld kunnen bewaren en zich binnenshuis kunnen ontspannen.

 

Familieleden van bewoners worden regelmatig gebeld door vaste aanspreekpunten (personeelsleden van het WZC) om hen op de hoogte te houden van het wel en wee van hun familielid in het woonzorgcentrum. 

 

Waar mogelijk skypen bewoners en hun familieleden. Vrijwilligers bellen naar bewoners om een praatje te maken.

 

Personeelsleden en vrijwilligers doen boodschappen voor de bewoners.

 

Het personeel van het woonzorgcentrum roept familie en vrijwilligers op om brieven naar de bewoners te schrijven.

 

Opnieuw ‘Warmste Radio’

Vanaf vandaag herneemt het woonzorgcentrum de ‘Warmste Radio’.

Tijdens de Warmste Week, einde december, konden bewoners en bezoekers plaatjes aanvragen ten voordele van het goede doel. Het succes van de Warmste Radio zet de directie en het personeel ertoe aan om opnieuw de draaitafels boven te halen.

 

Vanaf vandaag kunnen de bewoners van het woonzrogcentrum verzoeknummers aanvragen en boodschappen voor mekaar inspreken. Ook familie en vrienden worden opgeroepen om boodschappen te sturen voor de bewoners én voor het personeel om zo mekaar een hart onder de riem te steken!

 

Elke dag tussen 09.30 en 11.30 uur worden de verzoeknummers gespeeld en de boodschappen voorgelezen. Bewoners luisteren live mee vanuit hun kamer of vanuit de leefruimten via de aanwezige radio’s. Uiteraard is plaatjes aanvragen deze keer volledig kosteloos.

 

Wil jij ook graag een boodschap nalaten of een liedje  aanvragen voor iemand in het woonzorgcentrum (bewoner of personeel), dan kan je daarvoor terecht op animatiewoonzorgcentrum@asse.be 

 

Zo maken we samen van het woonzorgcentrum opnieuw de warmste plek van Asse!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief