Bib ASSE organiseert afhaalpunt vanaf 6 april 2020

C21

Bib ASSE organiseert afhaalpunt vanaf 6 april 2020

Foto_bib_asse
 

In het kader van de maatregelen tegen het coronavirus blijft bibliotheek Asse gesloten t.e.m. zondag 19 april 2020.

Maar vanaf maandag 6 april wordt het wel mogelijk om boeken te online reserveren en af te halen op afspraak.

 

Hoe pakt de bib dit aan?

Lezers maken hun keuze op basis van beschikbaarheid in de onlinecatalogus van hoofdbib Asse (als je naast de titel klikt op 'waar staat het?', zie je meteen of het item aanwezig is). Deze keuzelijst wordt doorgemaild naar bibliotheek@asse.be. Er kunnen maximum 5 items per lezerskaart besteld worden.

 

Als alles klaarligt, contacteert de bib de aanvrager en wordt er een afhaalmoment meegedeeld. Vervolgens wordt het boekenpakket op het afgesproken afhaalmoment door de bibmedewerkers, op naam, in de inkomsas klaargelegd. Elk pakket wordt voorzien van een uitleenticket.

 

Je dient er wel rekening mee te houden dat de verwerking van reserveringen enkele dagen kan duren. Het is bijgevolg niet mogelijk om op één en dezelfde dag een aanvraag te plaatsen én het pakket op te halen.

 

E-readers en e-boeken kunnen niet aangevraagd worden. Het is eveneens niet mogelijk om materialen aan te vragen uit een andere bibliotheek.

 

Om wachtrijen te vermijden, wordt er gewerkt met een tijdslot. 

 

We vertrouwen erop dat iedereen de filosofie van de maatregelen respecteert: zich zo weinig mogelijk verplaatsen en zo weinig mogelijk in contact komen met anderen. Het inleveren van materialen kan uitsluitend gebeuren via de inleverbus, maar we raden ten stelligste af om langs te komen om boeken in te leveren.

 

De uitleentermijn van alle materialen is automatisch verlengd met de duur van de gedwongen sluiting. De boeteberekeningen voor materialen die reeds binnen moesten zijn, wordt tijdelijk stopgezet.

 

Het is belangrijk om de afgesproken afhaaltijd te respecteren zodat ophalingen gespreid kunnen gebeuren. 

 

Wie de aangevraagde materialen niet afhaalt, is verplicht om een nieuwe reservering te plaatsen.

 

De bib zelf en de toiletten in de foyer blijven gesloten. Enkel de inkomsas wordt geopend bij het afhalen van het pakket (hoofdingang Huinegem 2 te Asse). Ook de bib van Zellik blijft gesloten. 

 

Wie hulp nodig heeft bij plaatsen van de online-aanvraag kan de bib contacteren op weekdagen tussen 09.00 en 13.00 uur op het nummer 02 452 56 34.

 

Alle info m.b.t. de werking van het afhaalpunt kan je terugvinden op de website van de bib: https://asse.bibliotheek.be/

 

Intussen is niet duidelijk hoe lang het coronavirus overleeft in en op boeken.

In de mate van het mogelijke neemt de bib voorzorgsmaatregelen, maar de uitgeleende materialen zijn niet steriel. Naar de bib komen en materialen uitlenen gebeurt op eigen risico.  

 

De bibliotheek bekijkt de situatie van dag tot dag en kan op elk moment wijzigingen doorvoeren in de afhaalprocedure. 

 

In deze uitzonderlijke tijden vergeet de bib uiteraard niet diegene die van thuis uit wil genieten van digitale lectuur en cultuur. Op de Facebookpagina en de website van de bib wordt de lijst met digitale lees-, luister- en kijktips voor thuis regelmatig bijgewerkt. Check https://asse.bibliotheek.be/lees-luister-en-kijktips en https://www.facebook.com/bibasse/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief