ASSE - Maatregelen tegen doorgaand vrachtverkeer in Kobbegem

C21

ASSE - Maatregelen tegen doorgaand vrachtverkeer in Kobbegem

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Begin januari startte de tweede fase van de werken op de N9. We namen een aantal verkeersmaatregelen om de verkeershinder zo goed mogelijk te beperken. Het tonnageverbod van + 3,5 ton (uitgezonderd voor laden/lossen, bussen en landbouwvoertuigen) op de omleidingswegen en op de Brusselsesteenweg tussen Broekooi en Langestraat, in de richting van Asse, is een van die maatregelen.

 

We merken echter dat heel wat vrachtwagenbestuurders de signalisatie negeren. Ze worden weliswaar beboet door het ANPR-systeem (camera met automatische nummerplaatherkenning), maar intussen is het kwaad geschied en zijn ze door een buurt gereden waar ze niet thuis horen. De politie zet regelmatig acties op om vrachtverkeer nog voor de Langestraat te beboeten en rechtsomkeer te laten maken. Omdat zij niet op elk moment van de dag aanwezig kan zijn, willen we dit doorgaand vrachtverkeer verhinderen door ook fysiek in te grijpen in het openbaar domein. 

 

Net voor het inrijden van Kobbegem, tegenover de Mandenmakersstraat, plaatsen we een hoogtebegrenzer om vrachtverkeer duidelijk te maken dat het de Langestraat niet verder kan inrijden. Aanvullend passen we de verkeerssituatie in de Mandenmakersstraat aan om vrachtverkeer via de industriezone Broekooi terug te leiden naar de N9 en de Ring. Dit om te voorkomen dat het schade aanricht in een poging om daar rechtsomkeer te maken. 

 

In de Mandenmakersstraat voeren we enkelrichting in en de knip zal worden opgegeven om vrachtverkeer naar de industriezone Broekooi mogelijk te maken. 

 

Om te voorkomen dat vrachtwagens toch nog trachten naar Kobbegem te rijden via Driehuizen of Sint Goriksstraat, wordt het eerste kruispunt versmald en de Sint Goriksstraat afgesloten t.h.v. de Mandenmakersstraat. Driehuizen kan men wel nog in, maar uitrijden richting Kobbegem gebeurt beter via de Langestraat om niet geconfronteerd te worden met een vrachtwagen die naar Broekooi wil. Verkeer van en naar de Sint Goriksstraat gaat ook beter via de Langestraat. 

 

Lokale leveringen in Kobbegem, alsook de bussen van De Lijn, mogen wel nog richting het centrum van Kobbegem. Ook de hulpdiensten hebben steeds een vrije doorgang. De circulatie voor personenwagens blijft dezelfde. Zij kunnen nog steeds het centrum van Kobbegem, en dus de handelszaken, bereiken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief