Finke Jacobs uit ASSE gaat zetelen in de raad van bestuur van VERA, steunpunt voor e-government

C21

Finke Jacobs uit ASSE gaat zetelen in de raad van bestuur van VERA, steunpunt voor e-government

Finke_jacobs___louisemartens
 
Finke_jacobs___louisemartens
 

Op de provincieraad van 26 april 2022 trad Finke Jacobs, fractielid van Groen Vlaams-Brabant, officieel toe tot Raad van Bestuur van VERA. Hij volgt Stef Boogaerts op. VERA is het Vlaams-Brabants steunpunt voor de digitalisering van de overheid. In 2000 werd VERA opgericht door de provincie om gemeenten, OCMW’s, politiezones en intercommunales te begeleiden bij de invoering van e-government. 

Finke Jacobs: “De digitalisering is een feit en zal in de toekomst alleen maar in belang toenemen. Met Groen hebben we steeds heel erg in het potentieel van de digitalisering geloofd, denk hierbij aan de ecologische voordelen alsook de verbeterde dienstverlening voor burgers die ze biedt. De groei van VERA is mede te danken aan de basis die onze partij legde tijdens de vorige legislatuur.”

Naast provincieraadslid is Finke Jacobs ook adviseur e-commerce en digitalisering in het kabinet van vice-eersteminister Petra de Sutter, die zich al vaker uitsprak over hoe de digitale transitie en de groene omslag hand in hand gaan, alsook de noodzaak om blijvend aandacht te besteden aan de digitale kloof. 

Als adviseur werkte Finke onder andere op de ‘Women in digital’-strategie, een project dat tot doel heeft de integratie van vrouwen in de digitale sector te bevorderen. Daarnaast werkte Finke ook reeds rond digitale inclusie: “Omdat VERA aan toegankelijke tarieven gemeenten kan helpen in hun digitalisering, zorgt het ervoor dat er geen gemeenten achterblijven. Ook dit is belangrijk wanneer we spreken over de digitale kloof. Niemand mag uit de boot vallen.”

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Finke met zijn ervaring binnen het thema een grote meerwaarde zal vormen bij het verdere uitrollen van het grote project van de digitalisering als bestuurslid van VERA. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief