Laatste artikels van Regio

REGIO - Samenaankoop (fruit) bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant - september/oktober 2019

Roosdaal_behaagje_tuin__1_
 

85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt. Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou. Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2019
Jacky Delcour
ingezonden foto
 

REGIO - Meer (tuin)vogels en gezondheid door (her) aanplant van besdragende struiken,hagen, bomen

Image

De natuur is bedreigd. Nochtans zorgt ze voor positieve effecten op onze gezondheid en locale voedsel-voorziening.vzw De Mark werkt met vrijwilligers, leden aan natuurbehoud, herstel en educatie sinds 1988.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

REGIO - Natuurpunt positief over Natuur in regeerakkoord

2611936f9cc2c2bfef225a8a4a6569fb_3562a0a44fec6070ad1b2c3cac80805c299b62c0
Naar een beter natuurbehoud in Vlaanderen?
 
Natuurpunt Vlaanderen stelt tevreden vast dat er meer natuur bijkomt, dat de landbouw verduurzaamt, en dat de ambitie om de open ruimte te behouden overeind blijft in het Vlaamse regeerakkoord.  Wat de klimaatdoelen betreft zal de ambitie hoger moeten worden bijgesteld en ontkomen we niet aan bijkomende inspanningen. We kijken uit naar overleg met minister Zuhal Demir (N-VA) over hoe ze dit alles wil realiseren, welke budgetten hier tegenover staan en hoe we hieraan kunnen meewerken.
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Werken aan brug Panoramastraat (R0): hinder voor lokaal verkeer en bezoekers Heizel (Parking C)

0cfb1303-9496-4f5e-8476-d891e8d75fc3
Kaart: omleiding in beide richtingen tijdens de afsluiting van het brugdeel Panoramastraat (11/10 tot 15/11) in de eerste fase van de werken
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewestwegen en autosnelwegen, start op 11 oktober met het vervangen van de brugleuningen aan de Panoramastraat. De werken nemen in totaal ongeveer twee maanden in beslag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Marc Sluys
 

Nieuw witloofseizon ging van start

Auto
Monique Swinnen gaf de aftrap voor het nieuwe seizoen. Foto ingezonden
 

De provincie Vlaams-Brabant opende het nieuwe grondwitloofseizoen. De provincie zet zich in voor dit streekproduct.Het is een arbeidsintensieve teelt. Daardoor is de opstap voor jongeren, om met de teelt te starten, niet zo evident. Via allerlei initiatieven zoals de witloofbox, waarmee kinderen zelf in de klas witloof kunnen telen, wakkert de provincie de interesse voor de teelt verder aan.
 Tot 28 oktober 2019 kunnen basisscholen en initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang (IBO) zich registreren voor de gratis witloofbox.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Bouwt Colruyt mee aan waterstoffabriek?

Colruyt-group-waterstoftankstation-halle-1600x900
Colruyt heeft een waterstoftankstation in Halle
 

Supermarktgroep Colruyt en de gasnetbeheerder Fluxys willen in Zeebrugge of Antwerpen waterstof maken met windenergie. Ze beslissen de komende weken over de investering tot 25 miljoen euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - De herbruikbare zakjes van Colruyt zijn er

Colruyt_agf
Herbruikbare zakjes alom bij Colruyt
 

Colruyt  start nationale uitrol van herbruikbare zakjes op 9 oktober.De komende weken stelt Colruyt Group alles in het werk om van het herbruikbare zakje voor groenten en fruit vanaf 2020 een vaste gewoonte te maken. Vanaf 9 oktober 2019 begint de groep met de nationale uitrol van de zakjes, voortbouwend op de lessen die getrokken werden uit de pilootfase in 51 winkels. ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

LEMBEIK BAUVE met "MEN KARAVAN"

Men_karvavan_hoes_lembeik_bauve
 

LEMBEIK BAUVE is na een heerlijke vakantie terug aan de oppervlakte gekomen, met een plezante en onverwachte vakantie-herrinering. We gingen uiteraard met onze caravan op verlof, en dachten dat alles zou verlopen zoals “ee flottje van ne cent”. Niets was minder waar, WANT, “Naa stoen we nog alteid skuun in de kaa”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

TERNAT/REGIO - Ruil een chocoladewikkel voor een gratis chocoladereep van eerlijke handel

Wwruil-affiche
 
Op 12 oktober is het Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2-12 oktober). Dan kun je in de Wereldwinkels een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk, ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200g. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin.Je vindt Wereldwinkels in Asse, Beersel, Dilbeek, Denderleeuw, Geraardsbergen, Halle, Lennik, Opwijk en Ternat
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

HALLE - Stad maakt goede beurt in Vlaams Regeerakkoord

2_mark_demesm
Mark Demesmaeker blij met aandacht voor Halle in Vlaams regeerakkoord
 

3,1 miljoen euro extra voor Halle, een oplossing voor de A8 en een Nationaal Park in de steigers, dat zijn volgens N-VA Halle positieve verworvenheden  in het Vlaamse regeerakkoord van Jambon 1, samengesteld uit N-VA, CD&V en Open VLD.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 jun 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief