Laatste artikels van Regio

EDINGEN - Leo Camerlynck, stichter van de Orde van den Prince Land van Edingen, laureaat van de Albert de Cuyperprijs

Adc_1
EDINGEN - Leo Camerlynck, stichter van de Orde van den Prince Land van Edingen, laureaat van de Albert de Cuyperprijs - Foto ingezonden
 

Onlangs ontving Leo Camerlynck van de Orde van den Prince afdeling Land van Edingen in ‘Het Huys’ in Ukkel, de erepenning Albert De Cuyper. Die erepenning wordt jaarlijks door het Vlaams Komitee Brussel (VKB) uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de Brusselse Vlamingen of voor de positie van de Nederlandstaligen in Brussel.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

Tuincentrum Groendekor wenst iedereen een feeërieke kerst.

Sh2_4479_01__large_
 

Sinterklaas is net vertrokken richting Spanje en maakt plaats voor zijn vriend de Kerstman. Wie Kerst zegt, zit samen met vrienden en familie feestelijk te vieren rond de kleurrijke versierde kerstboom. Bij het tuincenter Groendekor in Sint Pieters Leeuw vindt iedereen de gepaste kerstboom om de woonkamer in de feeststemming te brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

DILBEEK - Bestuur wil bouwwoede inperken

Willy-segers-c-anne-deknock-6
Burgemeester Segers maakt zich sterk dat Dilbeek minder verstedelijkt in de komend jaren.
 

Onder het motto 'Dilbeek Dilbeeks' houden heeft het gemeentebestuur van de Vlaams-Brabantse gemeente in haar meerjarenplanning voor deze legislatuur maatregelen genomen om de ongebreidelde bouwwoede en instroom van nieuwe inwoners in de gemeente af te remmen. Zo komt er een bouwtaks en wil men nieuwbouw beperken tot kernen en goed ontsloten gebieden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

LENNIK - Kasteel Gaasbeek dicht voor restauratie

Kasteel_van_gaasbeek_p600
Het Kasteel van Gaasbeek wordt gerestaureeerd. - Foto Editiepajot © Tony Schoukens
 

Op 31 augustus 2020 sluit Kasteel van Gaasbeek zijn deuren voor een grote restauratiecampagne. Wat de ambitie is? Het kasteel en bijhorend museum springlevend en dynamisch houden. Daarnaast moet het kasteel nog toegankelijker worden voor een groot, internationaal publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2019
Roger Swalens
eigen foto
 

HALLE - Hinder op Ring door plaatsing geluidsschermen

20181130_ligging_r0_geluidschermen
De plaatsing van de geluidsschermen zal het verkeer hinderen in de komende dagen.
 

Nieuwe geluidsschermen in Beersel en Drogenbos op Ring rond Brussel (R0) zorgen voor hinder vanaf zaterdagavond 30 november. In de nacht van zaterdag 30 november op zondag 1 december start de tweede fase van de werken op de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van Beersel en Drogenbos.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Alcoholcontroles tijdens BOB-eindejaarscampagne in Vlaams-Brabant

Alcoholctl__1_
 

  Rijden onder invloed van alcohol blijft een probleem. Daarom controleren de lokale en federale politiediensten in december op rijden onder invloed in Vlaams-Brabant. Hiermee willen ze een verdere daling van het aantal verkeersongevallen realiseren. Deze provinciale controles sluiten aan op de BOB-campagne in de eindejaarsperiode. De BOB-campagne wordt gehouden van 29 november 2019 tot en met 3 februari 2020.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2019
Marc Sluys
ingezonden foto
 

HALLE - En hoe raak je de stad in of uit?

Personenvervoer-kopie
Zo moeten personenwagens omrijden
 

De bouw van de Zuidbrug in Halle  heeft verregaande  gevolgen voor de toegankelijkheid van de stad. De Suikerkaai gaat voor alle verkeer, met uitzondering van de bewoners, de bedrijven in de kanaalzone en de klanten van Delhaize, helemaal dicht. Voor het autoverkeer komen er omleidingslussen rond het historisch centrum. Wie naar het stadscentrum moet zal dit kunnen via de Bergensesteenweg, de Beertsestraat, de Ardevelstraat, de Ninoofsesteenweg, de Meiboom of de Brusselsesteenweg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Curieus Halle kiest voor lokale handel met wijndegustatie

Arno_foto_bij_persbericht_-__curieus_halle_kiest_voor_lokale_handel_met__wijndegustatie_
 

“De wijndegustatie is één van onze traditionele activiteiten” legt Arno Pirolo, secretaris van Curieus Halle, uit. “Zoals gewoonlijk vindt ze plaats net voor de eindejaarsperiode, kwestie van onze Halse wijnliefhebbers de mogelijkheid te geven om reeds een aantal kerstinkopen te doen.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2019
Devogeleer Emile
ep
 

GALMAARDEN - Ga zeker eens kijken naar de schilderijen van Francine

Editiepajot_galmaarden_siliconen__kopie_
Francine met een van haar kunstwerken. - Foto Marc Colpaert
 

Francine De Smet uit Galmaarden stelt dit weekend haar werken tentoon in 't Kasteeltje in Denderleeuw en dit samen met 7 andere kunstenaars. Francine De Smet is al enkele jaren goed bezig met zich te smijten in de kunst. Ondertussen maakte ze al vele schilderijen en is ze tevens en vaste waarde elk jaar tijdens de oktober tentoonstelling in het Baljuwhuis van Galmaarden

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

20.000 euro voor activiteiten met trekpaarden

Auto
 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde dit jaar 23 projecten uit Dilbeek, Galmaarden, Herne, Kampenhout, Keerbergen, Lennik, Londerzeel, Opwijk, Oud-Heverlee, Rotselaar, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Vilvoorde, Wemmel en Zemst voor publieksactiviteiten met het Brabantse trekpaard. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 09 nov 2019
Roger Swalens | 06 nov 2019
Roger Swalens | 06 nov 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief