Laatste artikels van Regio

C21

REGIO - Groen hekelt gebrek aan daadkracht meerderheid provincieraad

Tie_roefs_knip
Tie Roefs, fractieleider Groen in de provincieraad
 
"Het meerjarenplan van de provincie Vlaams-Brabant besluit opnieuw met een grote positieve autofinancieringsmarge. Het budgettair resultaat ligt dit jaar echter 39 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Deze cijfers leggen het gebrek aan daadkracht in het huidige provinciebestuur pijnlijk bloot. Ons insziens zou het beter zijn een deel van deze middelen een bestemming te geven", zegt Tie Roefs, fractieleider vannGroen.
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2023
Guido van Cauwelaert
 

Inspiratie voor de Sint: de 4 speelgoedtrends van 2023 volgens Dreamland en ToyChamp

Scherm__afbeelding_2023-11-25_om_17
 

 Wat brengt de Sint dit jaar? Die vraag speelt bij elk kind dat al aan het aftellen is naar de leukste dag van het jaar. Als Belgische speelgoedspecialisten houden Dreamland en ToyChamp steeds de vinger aan de pols en weten deze gecombineerde krachten als geen ander wat er beweegt in de markt. Beide winkelformules hebben alvast vier opvallende sinterklaastrends gespot. Zowel interactief als miniatuurspeelgoed is niet weg te denken uit de Sint-schoen dit jaar. Ook helden blijven het goed doen en storytelling komt in zwang in speelgoedland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2023
Marc Sluys
 

Veilig Huis Halle- Vilvoorde officieel geopend Vlaanderen opent vijf nieuwe Veilige Huizen in Vlaanderen

Img_8313
 

 Het belang en de wenselijkheid van een Veilig Huis (= de nieuwe benaming voor het Centrum voor Intrafamiliaal Geweld) kan moeilijk overschat worden.  Het aantal dossiers van intrafamiliaal geweld neemt niet af.  In tegendeel zelfs !   Wetende dat vele gezinsproblemen gewoonweg onder de radar blijven en dus niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, maken de problematiek nog urgenter en dwingender.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2023
Marc Sluys
 

Zonta Halle-Pajottenland kreeg het meterschap van de kleine Vaantjesboe

Scherm__afbeelding_2023-11-25_om_16
 

 Zonta Halle-Pajottenland kreeg het meterschap van de kleine Vaantjesboer op zaterdag 25 november 2023 om 12u aan het standbeeld van de Vaantjesboer op de Beestenmarkt te Halle. Ze tooiden  de Vaantjesboer in een oranje outfit stoppen ter gelegenheid van de 16-daagse campagne "Zonta Says No to violence against women" van 25/11 t/m 10/12. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2023
Marc Sluys
 

Is je huisdier correct gechipt? Zo voorkom je dat je kat of hond in het asiel belandt

Scherm__afbeelding_2023-11-23_om_20
 

Een speelse kitten in huis? Of een hond als speelkameraad? Leuk! Maar vergeet je huisdier niet te chippen. Want elk jaar belanden nog te veel honden en katten in het asiel, omdat de eigenaar niet terug te vinden is. 

Maar liefst 25 procent van alle huisdieren is niet correct gechipt. Chippen heeft nochtans heel wat voordelen. In tegenstelling tot een adreskokertje of penning kan je dier een microchip niet verliezen en zo’n chip gaat een dierenleven lang mee. Bovendien voelt je huisdier er niks van

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2023
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO Lambiek Fabriek scoort fenomenale hattrick op Brussels Beer Challenge 2023

Editiepajot_bart_devill___lambiek_fabriek21
Ingezonden foto
 

 Lambiek Fabriek is net als vorig jaar een van de revelaties van de Brussels Beer Challenge. De jonge lambiekbrouwerij uit Sint-Pieters-Leeuw wist maar liefst drie medailles op rij in de wacht te slepen in de categorie ‘Old Style Gueuze-Lambic’. Het goud was voor de biogeuze Natur-Elle, Young & Wild Fontan-Elle werd beloond met zilver en de Oude Geuze Brett-Elle was goed voor brons. De tweede plaats op het podium werd gedeeld met de Oude Gueuze Cuvée René van Brouwerij Lindemans uit het naburige Vlezenbeek. De Waals-Brabantse Gueuzerie Tilquin mocht ook een bronzen plak naar huis meenemen voor de Oude Gueuze à l’Ancienne Cuvée Marie-Catherine.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - De Politie Pajottenland is op zoek naar een nieuwe medewerker

Editie_gooik_korpschef_politie_5__kopie_
De Politie Pajottenland zoekt extra mensen.- Foto Marc Colpaert
 
De Lokale Politie Pajottenland is momenteel op zoek naar extra personeel en vandaag ook naar een Assistent Verkeer (CC1). Indien een job bij de Politie u aanspreekt, aarzal dan niet en ga even meer informatie opvragen. Want in gans Vlaanderen en dus ook bij de Politie Pajottenland zijn ze op zoek naar vele extra handen. Het betreft een tijdelijke overeenkomst van 12 maanden voltijds.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Nieuwe fotoborden op de stelplaats in Leerbeek

Editie_gooik_borden_stelplaats_1
Inhuldiging van een fotobord.- Foto Marc Colpaert
 
Als blijvende herinnering dat 50 jaar geleden de laatste tram door onze streek reeds zijn er verschillende fotoborden geplaatst in het Pajottenland. Na Lennik, Gooik, Herfelingen, Pepingen en St.-P.-Leeuw, werden er nu twee fotoborden onthuld op de Leerbeekse stelplaats. Ter hoogte van de stelplaats in Leerbeek krijgen 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

21 toeristische ondernemingen ontvangen steun voor fietsvriendelijke investeringen in horeca en logies

Scherm__afbeelding_2023-11-17_om_09
 

 Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen investeren via het project ‘Jong Koersgeweld’ in de verhoging van de fietsvriendelijkheid bij logies en horecazaken. 21 toeristische ondernemingen krijgen samen 83.274,97 euro steun.

Met wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys en Remco Evenepoel weet men in Vlaams-Brabant wat koersen is.En steeds meer fietsers komen de provincie dan ook met hun race- of gravelfiets verkennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2023
Marc Sluys
 

Week van het afvalteam, Wel actie, geen cinema van 13 tot en met 19 november

Scherm__afbeelding_2023-11-16_om_14
 

 Intradura organiseert voor de 8ste keer op rij de hoffelijkheidscampagne “Week van het afvalteam”. Tijdens die week tonen we extra respect en dankbaarheid voor het werk dat ons afvalteam uitvoert. Elke dag, door weer en wind staat de afvalophaler én de recyclageparkwachter klaar om je van je afval af te helpen. De ene komt langs om je afvalzak op te halen, de andere helpt je graag je afval te sorteren op het recyclagepark.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Devogeleer Emile | 18 sep 2023

archief