Laatste artikels van Regio

Strijd tegen alcohol achter het stuur

Bob
 

Afgelopen weekend werd er opnieuw massaal ingezet op acties tegen alcohol achter het stuur. Zo werden meer dan 700 bestuurders even opgehouden voor een controle. 10 personen bliezen alarm en dienden hun auto voor enkele uren aan de kant te laten. Verder bliezen nog 12 bestuurders positief. Daarenboven werden zeven bestuurder betrapt op druggebruik. In totaal werden 10 rijbewijzen ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Vzw De Poel neemt deel aan de 100kmRUN van Kom Op Tegen Kanker (KOTK)

Depoel_wafels
 

Vzw De Poel neemt deel aan de 100kmRUN van Kom Op Tegen Kanker (KOTK). De RUN wordt gelopen op 24 maart door 4 vrouwelijke collega’s, waarbij zij als loopteam fondsen ophalen voor kankeronderzoek. Velen van onze collega’s en cliënten weten wat de ziekte kan teweegbrengen en hebben dit van dichtbij meegemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

De natuur wakker maken.

Dsc_9636__large_
 

Met Het Aardepad gaan we, samen met lagere school kinderen, op stap in het Colomapark

te St.-Pieters-Leeuw. We komen samen in het kasteel om 14 uur op 23 februari.

Aan de hand van een verhaal over Het Sneeuwklokje kijken we welke bomen en bloempjes al bloeien . en welke nog wat hulp kunnen gebruiken.

Onderweg zijn er leuke spelletjes en opdrachtjes om de natuur een handje te helpen bij het “wakker worden.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

RODE KRUIS-HALLE blikte terug op een bewogen jaar en bedankte zijn vrijwilligers

Dsc_5342_02__large_
 

 Met de zeer gewaardeerde aanwezigheid van bijna alle burgemeesters, enkele schepenen en vertegenwoordigers van de politiezones uit de regio waarop Rode Kruis afdeling Halle actief is, werd tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van 9 februari teruggeblikt op het voorbije jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Snoeien doet groeien en bloeien! Meer hoogstamfruitbomen = meer steenuilen

Snoeicursus
 

Een goede snoei van je hoogstambomen zorgt voor mooiere en gezondere bomen, dikker fruit en minder beurtjaren. Snoeien doet bloeien en groeien. Welke snoeitechnieken pas je toe in de winter, in de lente of in de herfst? Hoe je bomen nadien onderhouden?

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

REGIO – Tom van Alboom brengt met ‘Vins de Caractère’ ambachtelijke kwaliteitswijnen uit Zuidwest Frankrijk bij ons op tafel.

Dsc_4926_01__large_
 

Liefhebbers van kwaliteitsvolle ambachtelijke wijnen uit Zuidwest Frankrijk moeten zeker een kijkje gaan nemen op de vernieuwde webshop www.vinsdecaractere.com .Je vindt er wijnen met fluweelzachte smaak tot typische karaktervolle wijnen met lange afdronk.

Deze kwaliteitswijnen zijn nergens anders in de Benelux te verkrijgen, en door onze rechtstreekse invoer zonder tussenpersonen garanderen we steeds een uiterst scherpe prijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Grote bosplantactie in het Hallerbos

Bosplantactie
 

 Op zondag 3 maart is jong en oud welkom om deel te nemen aan de grote plantactie in het Hallerbos. Ja, je leest het goed: het Hallerbos wordt nóg groter!

In 2017 kon Natuur en Bos een akker van 10 hectare verwerven om het Hallerbos uit te breiden richting Maasdalbos en Lembeekbos. Vele helpende handen zijn nodig om twintigduizend nieuwe boompjes te planten op 5 hectare (ofte 10 voetbalvelden)!

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Luxe Bier- & Burgerfestijn 2019 - De Kastaars

Kastaars
 

Net als ieder jaar zorgt uw favoriete Halse voetbalvereniging, De Kastaars, weer voor een spetterend en bijzonder lekker eetfestijn voor jong en oud!

Al verscheidene jaren proberen zij met hun concept, Luxe Hamburgers met aangepaste bieren en wijnen, zoveel mogelijk mensen uit Halle en omstreken uit te nodigen om samen met hen er weer een spetterend festijn van te maken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

REGIO – Fietsdieven naar de rechtbank

Politie_fiets
 

 Afgelopen maand detecteerde de politiezone Zennevallei opnieuw een vlaag aan fietsdiefstallen in de stationsbuurt van Halle en de ruime omgeving (zwembad, centrum, Graankaai, …). Het ging in totaal om 13 feiten op een goede veertien dagen tijd. Op basis van onderzoek kwamen twee mannen in beeld, dewelke door de politie gekend zijn. Deze personen werden namelijk al gelinkt aan drie fietsdiefstallen in Halle in november 2018 waarin zij nog opgespoord en verhoord moesten worden. Eén van hen werd ook al gedagvaard voor de Rechtbank. Omdat de personen geen geldig adres hadden, konden zij echter niet gemakkelijk opgespoord worden door de politie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

REGIO - Verschillende juwelen, sieraad en uurwerken terug gevonden

Politiezonne_zennevallei
 

 Tijdens een controle door de lokale politie Zennevallei werden diverse juwelen, klein sieraad alsook uurwerken aangetroffen. In samenspraak met het Parket van Halle-Vilvoorde werden alle voorwerpen in beeld gebracht en gepubliceerd op de website www.lokalepolitie.be/5905. Aan inwoners wordt gevraagd om even een kijkje te nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2019
Devogeleer Emile
ep
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 22 jan 2019
Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Sam Herremans | 28 dec 2018
Devogeleer Emile | 27 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2018
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief