Laatste artikels van Regio

Sint-Pieters-Leeuw - Brouwerij Lindemans fietst opnieuw voor duurzame mobiliteit

Lindel
 

Sinds 2015 organiseert Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek op Autoloze Zondag de Lindemans Lambic Tour, een evenement dat duurzame mobiliteit promoot. En dat is dit jaar niet anders. Op 22 september gaat namelijk de 4de editie door. Een uitstekende gelegenheid om die nieuwe fiets of stalen ros boven te halen! zegt de brouwer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Plukcursus

Plukteam
 

Hoe weet je wanneer fruit plukrijp is? Veilig met een ladder omgaan, fruit goed en lang bewaren, handige manieren om fruit uit hoogstamboom te plukken...Deze plukcursus is in eerste instantie bedoeld voor inwoners uit regio Pajottenland & Zennevallei die zich nadien willen inzetten in het plukteam. Dankzij expert Bruno Vandewinckel ga je nadien veiliger en correcter aan de slag. De plukcursus vindt plaats op zondag 1 september van 10 tot 12 uur in de boomgaard van de Oude Pastorie in Gaasbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2019
Guido Van Cauwelaert
 

GOOIK - Rijd eens met een Porsche Macan

Porsche_1
Het blijft een iconische wagen. - Foto Marc Colpaert
 
Wij hadden het genoegen om enkele dagen met een Porsche Macan te mogen rijden en het moet gezegd worden deze wagen heeft ons niet teleurgesteld, integendeel. De Macan werd voor de eerste keer aan het grote publiek getoond in 2013 op het salon van Los Angeles en wist de voorbije jaren de verwachtingen van Porsche ruimschoots te overtreffen. Meer nog in die paar jaar werd het de best verkochte Porsche van het moment met meer dan 350.000 exemplaren. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK - Ontdek via Schatten van Vlieg de prachtige natuur in Lennik ABSOLUUT een aanrader

Img_20190717_113729_resized_20190729_061054129
Al een voorsmaakje van wat je te wachten staat in Lennik. - Foto Marc Colpaert
 

Vorig jaar was de zomerzoektocht van 'Schatten van Vlieg' al een succes en was de zoektocht in Lennik qua natuur al een zeer leuke tocht, dit jaar overtreft de tocht die van start gaat in Eizeringen alle verwachtingen. Wie een prachtig stukje natuur wilt ontdekken moet zeker deze tocht ondernemen, u gaat nooit geloven dat er zoveels moois in eigen streek te bezichtigen valt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Strategisch Project ‘Opgewekt Pajottenland’ slaat de handen in elkaar met Kunstenaarscollectief Pep-In-Gen

Bruegeliaanse_streken___collectief_pep-in-gen2019
 

  Strategisch Project ‘Opgewekt Pajottenland’ slaat de handen in elkaar met Kunstenaarscollectief Pep-In-Gen. Op die manier wil het project aandacht vragen voor de toekomst van hernieuwbare energie in het Pajottenland, met het landschap als basis. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2019
Marc Sluys
ingezonden foto
 

TERNAT/REGIO - Detectivespelconcept Crimibox lanceert Kickstarter campagne voor uitbreiding naar VS

Crimiboxtrailorprintscreen
De digitale versie van het spel komt al met een mobiele applicatie waarmee gebruikers hulp kunnen inroepen via een chatbot. Maar met de Kickstarter campagne wil Crimibox nog meer functionaliteiten toevoegen, zodat de spelervaring echter en intuïtiever wordt dan ooit.
 

Crimibox, de start-up uit Sint-Katherina-Lombeek die in februari nog werd uitgeroepen tot de Vlaams-Brabantse laureaat van Unizo “Starter van het jaar” - wil haar detectivespelconcept uitbreiden naar de Verenigde Staten. Daarvoor wil het groeibedrijf van Jimmy Cowé 15.000 euro ophalen via een Kickstarter campagne. De trailer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
 

Grote nood aan helpende handen voor opmaak kerkinventarissen in REGIO

Inventarisatie_herne_1
Er is nood aan een goeie inventaris. Foto Ingezonden
 

 Van de 70 parochiekerken die onze regio rijk is werden er de laatste jaren reeds 3 onttrokken aan de eredienst. Volgens de kerkenbeleidsplannen, waarin het toekomstige gebruik van 46 parochiekerken werd vastgelegd, komen er nog eens 18 kerkgebouwen in aanmerking voor neven- of herbestemming. Het belang van een goede kerkinventaris is groter dan ooit weet Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. Help jij mee aan de inhaalbeweging? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Tweede zomerkamp in 't Kakelhofje ook dit jaar een groot succes

Sh2_1069_01__large_
 

In ‘t Kakelhofje hadden ze afgelopen week weer heel veel plezier met hun 2de zomerkampje! Het thema luidde als volgt: ‘wat het lieveheersbeestje hoorde’ De kindjes kregen elke dag een stukje van het verhaal te horen en zo werd er rond het thema gewerkt, geschminkt, gedanst, geknutseld, spelletjes gespeeld,.. Ook alle diertjes kregen de nodige zorgen elke dag... De kindjes leerden hoe ze liefdevol met hen moesten omgaan...

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Verdachte van gewelddadige diefstal in woning in Halle gevat na wilde achtervolging

Sh2_0290
 

Gisteren omstreeks 13.00 h vond er in Halle een diefstal met geweld in woning plaats. Het slachtoffer betrof een 67-jarige vrouw die in haar tuin aan het werken was en aangesproken werd door een man die beweerde een pakje voor haar te moeten afleveren. Toen ze in haar woning wilde binnengaan, werd ze gegrepen door de man, die haar met een replica vuurwapen op het hoofd sloeg en geld eiste.  Ze zei dat ze geen geld had, de verdachte zag dan haar handtas staan en nam er haar portefeuille uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Geen water meer oppompen uit kwetsbare rivieren

Watercaptatie
 

De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, stelt vanaf 19 juli 2019 een captatieverbod in te op alle waterlopen in Vlaams-Brabant behalve op Zenne, Dijle, Kleine en Grote Gete, Demer en de kanalen Leuven-Dijle, Brussel-Charleroi en Brussel-Schelde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 15 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 14 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 jun 2019
Sam Herremans | 26 jun 2019
Roger Swalens | 26 jun 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief