REGIO – Kunst in het bos

C21

REGIO – Kunst in het bos

Kunst_in_het_bos_1
Emile Devogeleer
 
Kruismans
Foto Devogeleer
 

9 cultuur-en gemeenschapscentra uit Halle, Beersel, Rode, Linkebeek, Ittre, Tubize, Braine le Chateau, Rebecq en Braine-L'Alleud en de Centre Culturel Brabant Wallon organiseren op de Dag van de buren: Zondag 29 mei 2016, in en rond de 9 hutten van het Hallerbos, 28 onversterkte cultuuracts onder de noemer Kunstenbo(!)sdesarts.

Het doel van deze Kunstenbo(!)sdesarts is de culturele ontmoeting tussen de bewoners van beide gewesten in het Hallerbos, het natuurgebied dat deze inwoners gemeenschappelijk hebben.
Vanop de parking van Sint-Victor tegenover CC de Meent te Alsemberg en vanop het Possozplein aan CC 't Vondel te Halle vertrekt om 11,30-12,30-13,30 u een gratis bus.
Ze laten je in Wauthier-Braine overstappen op de kleine lusbusjes die je tot aan de feesttent en de bosrand brengen. 's avonds brengt de bus je terug naar CC de Meent en naar CC 't Vondel.
Men kan via het lusbusje opstappen in Wauthier-Braine om 17,30-18,30-19,30 u, je moet je niet inschrijven voor de bus.
Men kan ook wandelend of fietsend binnenkomen langs de verschillende toegangen van het Hallerbos, het parcours is bewegwijzerd.
Op de wegen daarheen vinden tussen 13 en 18 uur, 40 kleinschalige onversterkte kunstacts plaats met respect voor de natuur: live muziekjes, vertellingen van ondermeer peter van het project Bert Kruismans, acrobatieén, theater, dans, natuurschilders, poëzie....
De kunstenaars spelen voor een Nederlandstalig en Franstalig en Internationaal publiek.
Tussen 12 en 19 uur heeft er een grote picknickplaats aan de bosrand (Jacinthes, weg van Colipain 13 1440 Kasteelbrakel ) waar er lange eettafels zullen klaar staan.
's Middags vanaf 12 uur is er een barbecue van lokale producenten. Je krijgt een vleesspies, worst, groentjes en patatjes voor 13 euro voorverkoop ( 15 euro ter plaatse ), inschrijven voor de barbecue is verplicht, en kan via www.kunstenboisdesarts.be  .
's Namiddags staat een buffet met biologische streekproducten, typische hapjes en drankjes uit Vlaams- en Waals-Brabant voor je klaar; Mattentaarten, rijstpap, boterhammen met plattekaas, tarte au cras stoffé.
Als plaatselijke bieren is er Geuze, kriek, Floreffe, Barbar, en Manneken pils van de brouwers Boon en Lefebvre, waters en frisdranken zullen natuurlijk ook aanwezig zijn.
Er werd een straf cultureel aanbod van kunstacts samengesteld met talent uit Vlaanderen en Wallonië door 8 deskundige programmatoren uit de 9 centra, en 2 deskundigen van het provinciale Centre Culturel Brabant Wallon.
Naast de werkgroep programmering is er een werkgroep communicatie. Alle partners brachten hier hun eigen ervaring en expertise binnen en we smeden samen een breedsporige communicatie rond dit eerste Kunstenbo(!)sdesarts.
Deze dag van culturele ontmoeting wordt ondersteund door het cultureel samenwerkingsakkoord van de Vlaamse en Franse Gemeenschap, door de provincie Vlaams Brabant en de gemeenten Halle, Beersel, Kasteelbrakel, Ittre, Tubize en Rebecq.
Ben je ( amateur ) schilder of fotograaf, volg je les aan een kunstacademie uit de streek? Je kan u nog altijd inschrijven om de lange rij kunstenaars, langs het 4,5 km lange parcours te vervoegen.
Later reist een selectie van de gemaakte kunstwerken langs de Vlaamse en Waals-Brabantse cultuurcentra. Inschrijven kan nog op www.kunstenboisdesarts.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024

archief