HERNE/BEVER – Jeugddiensten bijzonder actief tijdens de vakantie

C21

HERNE/BEVER – Jeugddiensten bijzonder actief tijdens de vakantie

Flyer_2016
HERNE/BEVER – Jeugddiensten bijzonder actief tijdens de vakantie - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de zomervakantie en overigens ook al in het najaar hebben de jeugddiensten tal van bijzondere leuke activiteiten op het programma staan voor kinderen en jongeren. De meeste worden op het getouw gezet in een samenwerkingsverband met de jeugdregio Pajottenland waartoe naast Herne ook Bever, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen behoren. Alhoewel de examens nu nog de volle aandacht opeisen is het nu toch ook al eens interessant vooruit te kijken naar wat de vakantiemaanden zoal te bieden hebben aan bijzondere jeugdevenementen.

Infosessie ‘Op kamp’
Wie mee instaat voor de leiding van een zomerkamp met een of andere jeugdvereniging kan vooraf alvast al op maandag 27 juni om 19u terecht in het jeugdhuis in Gooik voor een infosessie rond veiligheid op een kamp. Zo krijgen de deelnemers er dan nuttige tips mee voor onder meer eerste hulp bij ongevallen, verplaatsingen, drankmisbruik en het maken van kampvuur. Er kan gratis deelgenomen worden maar vooraf inschrijven op preventie@pajottenland.be is wel verplicht. 
De schatten van Vlieg
Tjdens de ganse zomervakantie kunnen de kinderen in Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen op zoek naar de schatten van Vlieg. Iedere gemeente stippelde op haar grondgebied een zoektocht uit. De zoektochten zijn met elkaar verbonden via een fietslus. De kinderen dienen zich vooraf een stempelkaart en de opdrachtenbundel aan te schaffen en in drie gemeenten de zoektocht tot een goed einde te brengen. In Herne start de zoektocht aan de bibliotheek Petrus Naghel. Deelnemen is gratis. Wie de schatkist telkenmale vindt krijgt alleszins al een verrassing. En wie drie zoektochten tot een goed einde brengt krijgt er bovenop nog een extra bij. De nodige documenten kunnen binnenkort gedownload worden op de gemeentelijke website.
Kid Rock
Op vrijdag 15 juli kunnen kinderen vanaf 6 jaar mee met de bus naar Kid Rock in Wetteren. Dit is meteen het leukste kinder- en jongerenfestival in Vlaanderen. Deelnemen kost 10€ met inbegrip van het busvervoer.
Walibi
Walibi is de uitdaging op donderdag 28 juli. Wie samen met vrienden en vriendinnen wil gieren en tieren op de duizelingwekkende attracties in dat pretpark is dan welkom. De uitstap staat open voor kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar. Met inbegrip van het treinticket kost deelnemen hier 25€.
Zonnegloed
Wie meer dan 450 dieren wil ontdekken die een nieuwe thuis kregen in het dierenpark en –opvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren krijgt hiertoe de gelegenheid op dinsdag 9 augustus. Kinderen mogen hier al mee vanaf de leeftijd van 4 jaar. De uitstap gebeurt met de bus en kost in totaal 12€. 
Zeesportdag

De laatste activiteit loopt op woensdag 17 augustus en leidt naar de zee in Blankenberge voor een heuse zeesportdag met onder meer golfsurfen, zeeraften en initiatie kite. De uitstap staat open voor kinderen vanaf 10 jaar en kost met inbegrip van het treinticket 25€.
 
Laura Tesoro
In het najaar wordt zaterdag 8 oktober beslist eveneens een bijzondere dag voor de jeugd in de streek. Want dan ontmoeten de jeugdverenigingen van Bever, Galmaarden en Herne elkaar in de namiddag op de grasvelden achter het kaatsplein in Herne voor een partij ‘Spel zonder Grenzen’. De dag wordt er vervolgens in de vooravond op het kaatsplein zelf afgesloten met denderende optredens waaronder ook alleszins al Laura Tesoro.   

Meer info over en inschrijven voor één van de vakantieactiviteiten kan via jeugd@herne.be of debby.versteldt@bever-bievene.be door naam en voornaam deelnemer, adres, geboortedatum, e-mailadres en gsm-nummer van de ouders te laten geworden. Daarna wordt dan de verdere procedure met onder meer de richtlijnen voor de betalingen en voor de afzeggingen in laatste instantie meegedeeld. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024

archief