REGIO - Eén formulier voor sociale woningen bij 4 sociale verhuurders in meer dan 30 gemeenten en voor meer dan 7.000 sociale woningen

C21

REGIO - Eén formulier voor sociale woningen bij 4 sociale verhuurders in meer dan 30 gemeenten en voor meer dan 7.000 sociale woningen

_cid_image011_jpg_01d23e52
_cid_image012_jpg_01d23e52
_cid_image013_jpg_01d23e52
_cid_image014_jpg_01d23e52
 

 Met één en hetzelfde inschrijvingsformulier kan men voortaan terecht bij 4 woonpartners om zich kandidaat te stellen voor een sociale woning. Daarvoor hebben 3 sociale huisvestingsmaatschappijen en één sociaal verhuurkantoor nauw samengewerkt.

De 4 woonpartners zijn:

- Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting cvba so,
- Providentia cvba so
- Woonpunt Zennevallei cvba so
- SVK Webra vzw, het 4e grootste sociaal verhuurkantoor van Vlaanderen

Huurders van een sociaal verhuurkantoor zijn verplicht om zich kandidaat te stellen bij een sociale huisvestingsmaatschappij. Voor die 300 Webra-huurders zal dit dus een stuk makkelijker worden. In veel gemeenten zijn verschillende sociale verhuurders actief.

Door deze samenwerking hoeft het inschrijvingsformulier slechts éénmaal ingevuld te worden en kan dan gekopieerd worden. Om aan te duiden in welke wijken of gemeenten u wel of niet wil gaan wonen, is er voor elke sociale verhuurder wel nog een apart  formulier met het patrimonium. Gezien het grote aantal sociale woningen bij de vier sociale verhuurders zouden de lijsten anders te lang en onoverzichtelijk worden. De bedoeling is nu juist om het allemaal eenvoudiger te maken. Op die manier hopen de verhuurders tijd te winnen voor hun kandidaat-huurders. Ook de begeleiders van de Woonwinkels en de OCMW’s zullen hopelijk baat hebben bij deze samenwerking. Op die manier gaat bij hen minder tijd verloren aan paperassen.

Deze samenwerking tussen sociale verhuurders maakt het eenvoudiger voor duizenden kandidaten, tientallen OCMW’s en tal van woonwinkels die hen begeleiden naar één van die 7.000 sociale woningen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024

archief