REGIO - Eerste duurzaamheidslening voor de alcohol- en drankensector met medewerking van ING België

REGIO - Eerste duurzaamheidslening voor de alcohol- en drankensector met medewerking van ING België

Ing
Ingestuurde foto van ING
 
A_ing_4
De bank ING op de Marnixlaan in Brussel. - Foto Marc Colpaert
 
De bank ING België is samen met Santander opgetreden als gezamenlijk duurzaamheidscoördinator in de grootste duurzaamheidsgerelateerde doorlopende kredietfaciliteit die ooit is uitgegeven. ING is oprecht trots deze duurzame financiering te ondersteunen en zo AB InBev te helpen bij het realiseren van haar doelstellingen. Daarnaast geeft het uitvoering aan onze strategie om onze klanten te helpen klimaatrisico's aan te pakken en te sturen op een circulaire economie.
 
De revolving credit facility van 10,1 miljard USD voor de in België gevestigde multinationale dranken- en brouwerij Anheuser-Busch InBev (AB InBev) wordt verstrekt door een consortium van 26 vooraanstaande wereldwijde financiële instellingen.
Het is niet alleen de grootste Sustainability-Linked Loan ooit, het is ook de eerste voor de alcohol- en drankensector. Deze belangrijke faciliteit heeft een looptijd van vijf jaar en omvat een prijsmechanisme dat gebaseerd is op prestaties in vier kerngebieden die afgestemd zijn op de duurzaamheidsdoelstellingen van AB InBev:
 

“Deze belangrijke duurzaamheidslening is een belangrijke mijlpaal voor zowel AB InBev als de drankensector in zijn geheel. AB InBev heeft een duidelijk ambitieniveau laten zien door een breed scala aan duurzaamheidsdoelstellingen op te nemen in deze financieringsfaciliteit. Ik ben er trots op dat ING AB InBev met deze duurzame financiering ondersteunt bij het realiseren van haar doelstellingen en tegelijkertijd uitvoering geeft aan onze strategie om onze klanten te helpen klimaatrisico's aan te pakken en te sturen op een circulaire economie.” Steven van Rijswijk, CEO ING. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

roger swalens | 16 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 31 mrt 2021
Roger Swalens | 21 mrt 2021
Devogeleer Emile | 19 mrt 2021

archief