Buumplanters planten nog eens 40.000 bomen in Vlaamse Rand

C21

Buumplanters planten nog eens 40.000 bomen in Vlaamse Rand

Scherm__afbeelding_2023-03-01_om_22
 

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Bûûmplanters om in de komende 2 jaar nog eens minstens 40.000 bomen te planten in de Rand. Het open burgercollectief doet al het nodige om extra bomen in de grond te krijgen: geschikte locaties vinden, plantsoen aankopen en effectief nieuwe struiken en bomen aanplanten. De Bûûmplanters waren de voorbije jaren al een belangrijke bondgenoot in het bomenbeleid en in die periode hebben ze ook een netwerk en expertise ontwikkeld. Weyts verlengt nu de goede samenwerking en trekt € 150.000 voor de komende 2 jaar. “Vroeger waren we al tevreden als we het bestaande groen konden behouden, maar tegenwoordig zijn we veel ambitieuzer: we willen méér bomen”, zegt Weyts. “Samen versterken we het groene karakter van onze Rand”. 

De Vlaamse Rand is een prachtige streek met veel natuurschoon. De verstedelijkingsdruk vanuit Brussel en de populariteit van de regio bij kandidaat-kopers zet het groene karakter van de Rand echter onder druk. Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts zet daarom sterk in op méér groen. Bij het begin van deze regeerperiode was de ambitie om 100.000 extra bomen en struiken aan te planten, maar op het einde van de regeerperiode klokken we af op meer dan 200.000 extra bomen en struiken. Dat is in niet geringe mate te danken aan de goede samenwerking met de Bûûmplanters, een open burgercollectief dat zich toelegt op duurzaamheid en vergroening.
 
Weyts sluit nu een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de Bûûmplanters om in de komende 2 jaar nog eens minstens 40.000 extra bomen en struiken te planten in de Vlaamse Rand. Concreet zullen de Bûûmplanters opnieuw de coördinatie van het plantbeleid op zich nemen. Ze zoeken en vinden geschikte locaties, kopen plantsoen aan en zorgen ervoor dat de extra bomen ook echt de grond ingaan. De Bûûmplanters kennen het terrein, hebben de ervaring en hebben een netwerk uitgebouwd. Weyts ondersteunt hen nu met € 150.000.
 
“De Rand is mede dankzij de Bûûmplanters een pak groener geworden. We verlengen dan ook graag onze vruchtbare samenwerking”, zegt Weyts. “Het beleid is veel offensiever dan vroeger en nu mogen we vooral niet op onze lauweren gaan rusten. We moeten ook in de komende jaren resoluut blijven gaan voor méér groen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Devogeleer Emile | 23 mei 2024

archief