2.285 extra schoolbanken in Vlaams-Brabant

C21

2.285 extra schoolbanken in Vlaams-Brabant

Ben_weyts__aangeleverd_door_kabinet-rechtenvrij__2
 

Minister van Onderwijs Ben Weyts zorgt voor 2.285 extra schoolbanken in de provincie Vlaams-Brabant. Concreet komen er in het gewoon én buitengewoon basisonderwijs zo’n 676 extra plaatsen en in het gewoon én buitengewoon secundair onderwijs zijn het zo’n 1.609 extra plaatsen. Het gaat om nieuwe projecten, maar Weyts reanimeert ook capaciteitsprojecten die de voorbije jaren opgeschort werden door de inflatie en de oplopende materiaalkosten. “Wie investeert in onderwijskwaliteit, investeert ook in kwaliteitsvolle plaatsen in de klas”, zegt Weyts. “We blijven daarom tot de laatste snik capaciteit bijmaken in onze regio Vlaams-Brabant. Ik ben heel blij dat we nu scholen te hulp schieten omdat ze slachtoffer zijn van stijgende prijzen. Ze kunnen hun uitbreidingsplannen nu alsnog uitvoeren”.

De Vlaamse Overheid investeerde in deze regeerperiode een recordbedrag van € 3 miljard in nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen: nog eens € 500 miljoen méér dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Ook het budget specifiek voor extra capaciteit werd fors verhoogd naar € 360 miljoen: nog eens de helft meer dan in de vorige regeerperiode. Sommige scholen die extra middelen kregen voor extra capaciteit zijn de laatste jaren wel in de problemen gekomen door de oplopende inflatie en de gestegen materiaalkosten. Tientallen projecten kwamen zo compleet in het slop te zitten en het zag er naar uit dat ze nooit gerealiseerd zouden worden.
Minister van Onderwijs Ben Weyts investeert nu in 2.285 extra schoolbanken in Vlaams-Brabant. Het geld gaat naar volledig nieuwe projecten, maar ook naar capaciteitsprojecten die compleet geblokkeerd zaten en dankzij een extra injectie gereanimeerd kunnen worden. Weyts heeft samen met de onderwijsverstrekkers bekeken hoe er ondanks de stijgende prijzen toch nog zoveel mogelijk extra plaatsen kunnen komen. Er komen nu zowel in het gewone onderwijs als in het buitengewone onderwijs bijkomende plaatsen: zo’n 676 extra schoolbanken in het basisonderwijs en zo’n 1.609 extra schoolbanken in het secundair onderwijs in Vlaams-Brabant. Dat is belangrijk, omdat de leerlingenaantallen op sommige plaatsen in de provincie nog zullen stijgen in de komende jaren.
“We blijven alle zeilen bijzetten om te zorgen voor méér schoolbanken in ons Vlaams-Brabant, in het gewone én in het buitengewone onderwijs”, zegt Weyts. “In sommige onderwijszones, zoals in mijn eigen streek de Vlaamse Rand, komt er over een paar jaar weer een nieuwe piek in de leerlingenaantallen. Daarom willen we dat deze extra plaatsen op tijd gerealiseerd worden”.

 

School

Gemeente

Onderwijsniveau- en vorm

Extra plaatsen

GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Woudlucht

Leuven

Buitengewoonsecundair onderwijs

+ 114

Sint-Martinusscholen Asse campus Walfergem

Asse

Gewoon secundair onderwijs

+ 70

Sint-Stevens

Sint-Pieters-Leeuw

Gewoon basisonderwijs

+ 90

Jan Ruusbroec

Sint-Pieters-Leeuw

Gewoon basisonderwijs

+ 60

Gemeentelijke Basisschool -De Leertuin

Meise

Gewoon basisonderwijs

+ 88

Jan Ruusbroec

Sint-Pieters-Leeuw

Gewoon basisonderwijs

+ 60

Broederschool

Dilbeek

Gewoon basisonderwijs

+ 138

Don Bosco instituut EG

Dilbeek

Gewoon secundair onderwijs

+ 150

KOBOS Secundair II

Kapelle-op-den-Bos

Gewoon secundair onderwijs

+ 125

Sint-Donatusinstituut

Merchtem

Gewoon secundair onderwijs

+ 140

Nieuw op te richten school

Herent

Gewoon secundair onderwijs

+ 308

Immaculata Mariainstituut

Roosdaal

Gewoon secundair onderwijs

+ 70

Sint-Martinuscollege Campus Lipsius (eerste en tweede graad)

Overijse

Gewoon secundair onderwijs

+ 144

VBS Heilig Hart

Vilvoorde

Gewoon basisonderwijs

+ 240

Virgo Fidelis Eerste Graad (I)
Virgo Fidelis II
Het College

Vilvoorde

Gewoon secundair onderwijs

+ 488

Totaal

 

 

2.285

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief