SINT-GENESIUS-RODE - KSGT laat van zich spreken in de trampolinewereld

C21

SINT-GENESIUS-RODE - KSGT laat van zich spreken in de trampolinewereld

Editiepajot_rode_ksgt_2
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_rode_ksgt_1
Ingezonden foto's
 

De Sint-Genesiusturngroep (KSGT)nam met een 9-koppig team deel aan een internationale trampolinewedstrijd in Denemarken. Sedert enkele jaren is KSGT als kleine ploeg actief op het hoogste niveau in België in het trampolinespringen (Olympische discipline sinds 2000). Nu hebben Ze ook internationaal een rol van betekenis gespeeld. Simon Chérot wist met een club-record aan moeilijkheidswaarde (15,00 punten) een finaleplaats te bemachtigen in het gezelschap van verscheidene wereldtoppers.

De deelnemers uit Sint-Genesius-Rode waren Alesia Stojani (11 jaar), Sam Wittesaele (12 jaar), Mathijs Crabbe (13 jaar), Gaétan Labdiedo (13 jaar), Kim Steenhouwer (16 jaar), Virginie Mertens (16 jaar) en Simon Chérot (18 jaar). De trainers waren Stijn Avau en Sébastien Chérot.
Naast de deelname aan de internationale trampoline wedstrijd hebben ze ook de gelegenheid aangegrepen om een stuk van de wereld te ontdekken. Ze maakten een tussenstop in Hamburg (Duitsland) om er te trainen met de Duitse kampioen Daniel Schmidt en z'n vader Olaf Schmidt. Daarnaast gingen Ze ook op verkenning in Kopenhagen, met een bezoek aan de 'Little Mermaid', hippe havenbuurt Nyhavn en Tivoli (één van de oudste pretparken ter wereld).
De Koninklijke Sint-Genesiusturngroep (KSGT - www.ksgt.be ) zal dit jaar haar 65-jarig bestaan vieren. Al die tijd heeft de turnclub een betekenisvolle rol gespeeld in het sportief- en verenigingsleven van Sint-Genesius-Rode. De trampoline-afdeling bestaat nu 10 jaar en werd destijds opgestart door Marc Chérot. Marc is nog steeds trainer in de club en heeft z'n zoon Simon Chérot naar dit uitzonderlijk niveau van trampolinespringen geleid, net zoals hij de basis heeft gelegd voor verschillende andere deelnemers die aan de Belgische top meedraaien en/of hebben meegedraaid. Sinds seizoen 2014-15 heeft Marc z'n taak als hoofdtrainer overgedragen aan Stijn Avau, die nu samen met het trainersteam bestaande uit Silke De Sutter, Julien Chérot en Marc Chérot op het positieve elan trachten verder te bouwen en nieuwe generaties van kampioenen en atleten op te leiden.
Op zaterdag 25 april zal in Deinze worden gestreden om de Belgische titel in het trampolinespringen. Na deze wedstrijd in Haslev (Denemarken) is de aandacht van de gymnasten alvast aangescherpt en kijken ze er naar uit om in Deinze een rol van betekenis te gaan spelen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief