Platina huwelijk voor Rik en Bertha uit SINT-GENESIUS-RODE

C21

Platina huwelijk voor Rik en Bertha uit SINT-GENESIUS-RODE

Rode_platina_de_brael_g_
Rik De Brael en Bertha Heymans vierden 70 jaar huwelijk. Foto © Emile Devogeleer
 
Rode_platina_de_brael_e__
 
Rode_platina_de_brael_e_1
 

In het woonzorgcentrum “De Groene Linde” in Sint-Genesius-Rode werd het 70 jaar huwelijk (platina) van Rik De Brael en Bertha Heymans gevierd.

Rik en Bertha werden beiden in Rode geboren. Ze leerden elkaar 73 jaar geleden kennen. Bertha ging werken in de papierfabriek (toen Paul De Warsch en later Novarode). Zij kruiste Rik die net terugkwam van een sollicitatiegesprek in de fabriek.

Het was liefde op het eerste gezicht en Bertha dacht “met den diene goen ik ne scheer doen”. Rik werd aangenomen en Bertha, die vlinders in haar buik voelde, deed er alles aan om Rik voor zich te winnen. Vijf weken later moest Rik in Duitsland gaan werken, maar Bertha bleef wachten op haar Rik. Een jaar later, toen de papa van Rik ziek werd, mocht Rik terugkeren naar België, toen hij bij Bertha voor de deur stond, was ze zo blij dat ze van emoties van de trap viel.  Rik heeft zich gedurende de rest van oorlog verstopt om niet te moeten terugkeren naar Duitsland. Op 2 februari 1946 gaven ze elkaar het ‘ja woord’. Later ging Rik werken in Sint Gillis als chef van het wegennet. Het gezin groeide met 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Rik en Bertha woonden 62 jaar aan de Nieuwstraat. Rik kweekte er groenten en aardappelen in zijn grote tuin. Bertha deed het huishouden en ging nog kuizen bij de directeur van de papierfabriek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief