SINT-GENESIUS-RODE Geert Vandenbon vertelt over de Ronde

C21

SINT-GENESIUS-RODE Geert Vandenbon vertelt over de Ronde

Editiepajot_bart_devill___de_ronde
ingezonden foto
 

 De Ronde Leeft en 100 jaar Ronde van Vlaanderen, daar heeft Geert Vandenbon het over woensdag 20 april om 20u in CC Wauterbos(Wauterbos 3) te Sint-Genesius-Rode.

 De eerste Ronde van Vlaanderen werd gereden in 1913. In 2013 bestond de Ronde dus 100 jaar, maar de 100ste editie wordt/werd gereden op zondag 3 april van Brugge naar Oudenaarde. Een inspirerend spel van helden en heroïek, over hellingen en kasseien die elk wielerhart sneller doen slaan. Het eeuw-oude Ronde-verhaal wordt u ludiek gebracht door Geert Vandenbon.

Voor 'De Ronde Leeft' verdiepte Geert Vandenbon zich in de meest sprekende verhalen die de Ronde van Vlaanderen gekleurd hebben. Grote namen - van Briek Schotte tot Tom Boonen - machtige hellingen, illustere kasseistroken, verrassende parcourswissels, leuke anekdotes, strijd en heroïek, vreugde en verdriet,...
Uit een goedgevulde grabbelton haalt Vandenbon (beroepshalve 23 jaar betrokken bij de organisatie van de Ronde) tal van iconische 'puzzelstukken' die de Ronde 'letterlijk en figuurlijk' vorm en uitstraling hebben gegeven.
'De Ronde Leeft' wordt rijk geïllustreerd met archiefbeelden, historisch videomateriaal en actuele foto's.
Het wordt ongetwijfeld een boeiende avond vol verhalen, beelden én humor.

Toegang € 6,00 (leden betalen slechts € 5,00)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief