Vrouw & Maatschappij SINT-PIETERS-LEEUW doneert verzorgingsproducten aan vrouwelijke vluchtelingen in Alsemberg

C21

Vrouw & Maatschappij SINT-PIETERS-LEEUW doneert verzorgingsproducten aan vrouwelijke vluchtelingen in Alsemberg

Vrouw_en_maatschappij
Ingezonden foto
 

Vrouw & Maatschappij - CD&V politica uit Sint-Pieters-Leeuw brachten haar solidariteitsactie voor vrouwelijke vluchtelingen. Ze bezochten het opvangcentrum in Alsemberg en gaven er verzorgingsproducten aan de bewoonsters. De actie kadert binnen een nationale solidariteitsactie waarbij de lokale en regionale afdelingen van de CD&V-vrouwen verzorgingsproducten inzamelen en doneren aan vrouwelijke vluchtelingen in de verschillende opvangcentra die verspreid zijn over Vlaanderen en Brussel.

Uit contact met diverse organisaties en opvangcentra bleek immers dat er een schrijnend tekort is aan verzorgingsproducten. Prioriteit binnen het huidige opvangbeleid is dan ook de bed-bad-broodregeling die voor elke vluchteling voorzien wordt. Vrouwelijke vluchtelingen krijgen in de opvangcentra een basis aan hygiënische producten: zeep, shampoo en maandverband. De beschikbaarheid van dit soort producten hangt bovendien af van de situatie van het opvangcentrum.
Het verblijf in een opvangcentrum is erg belastend voor vrouwen en dit zowel op fysiek als op psychologisch vlak. Deze vrouwen zijn immers erg kwetsbaar en worden in 70% van alle geweldsfeiten in lokale vluchtelingenkampen, op de vluchtroute en in het land dat hen opvangt het slachtoffer. Meer dan de helft van de vrouwelijke slachtoffers is jonger dan 30 jaar. Persoonlijke hygiëne en welzijn zijn belangrijke factoren in het algemeen welbevinden. “Wij willen als vrouwen voor vrouwen verzorgingsproducten inzamelen. Wij willen als vrouwen andere vrouwen steunen, versterken en zich weer vrouw laten voelen. Wij voor Zij”, stelt Hilde Van Impe, voorzitster Vrouw & Maatschappij Sint-Pieters-Leeuw.
De lokale en regionale afdelingen van Vrouw & Maatschappij vragen hun lokale vrijwilligers en handelaars om verzorgingsproducten te doneren. Deze producten worden in speciale #wijvoorzij tasjes verdeeld en geleverd aan het opvangcentrum in de buurt. Niet alleen het doneren van verzorgingsproducten is van belang. De interactie tussen lokale vrouwen en vrouwelijke vluchtelingen draagt eveneens bij tot een kennismaking, groter begrip en uiteindelijke integratie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief