Sint-Genesius-Rode installeert bijenkorven

C21

Sint-Genesius-Rode installeert bijenkorven

Editiepajot_bart_devill___bijenrode
foto Bart Devillé
 

 Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode wil meehelpen aan de bescherming van onze planeet via een globaal project “Planeet Rode/Planet Rhode” en dit via verschillende initiatieven en met verschillende partners zoals het RLPZ (regionaal landschap Pajot-Zennevallei), Pro Natura (sociale werkplaats, de provincie Vlaams-Brabant, BeeOdiversity, de scholen, Natuurpunt, lokale imkers en landbouwers, sponsors…

Zo werd de Novarode-site omgetoverd van een vervallen fabrieksterrein aan de voet van het gemeentehuis, naar een woonpark waarbij de natuur maximale kansen kreeg. De ingebuisde beek werd weer vrij gegeven in een meanderende vallei met bufferbekkens voor overstromingspreventie. Er werd geen klassiek gazon ingezaaid maar een bloemenrijk hooiland . Zo krijgen insecten en vogels meer kansen. Er  werden reeds bijenhotels voor solitaire bijen, geplaatst. En vandaag kwamen er 2 bijenkorven bij in een  educatieve en veilige schuilhut.

Geertrui Windels, schepen van milieu en ecologie: “Hier willen we de Rodenaren en de vele scholen in de onmiddellijke omgeving, de pracht van, en de liefde voor de natuur laten ontdekken en beleven.  Tezelfdertijd willen we hen bewust maken en informeren over het belang en de kwetsbaarheid van onze natuur. “Dit project kwam tot stand dankzij de medewerking en sponsoring van Immpact, Laborelec, Elia, Aveve , BeeOdiversity en het gemeentebestuur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief