NINOVE - Met de Fabeltasite naar het publiek

C21

NINOVE - Met de Fabeltasite naar het publiek

Editiepajot_ingezonden_tania_en_burgemeester
 

In de afgelopen maanden werd gewerkt aan een ontwikkelingsvisie voor de voormalige ‘Fabeltasite’ en haar ruime omgeving. Via een grondige analyse en gesprekken met verschillende betrokken actoren werden opgaven en ambities geformuleerd. Elementen waarmee het ontwerpteam binnenkort aan de slag gaat om ontwerpvarianten te bestuderen voor de site in relatie met de stad en het omringend landschap. Maar zover is het nog niet, op 20 september 2015 gaat het ontwerpteam samen met de Provincie Oost-Vlaanderen en de stad Ninove in gesprek met de bevolking.

 

Hoe willen jullie dat gesprek met de bevolking aangaan? Burgemeester van Ninove, Michel Casteur: “Op 20 september is het autovrije zondag, een evenement dat sinds enkele jaren een groot succes kent bij de Ninovieters. Die dag valt er van alles te beleven in de stad en daar willen we van gebruik maken om met een infomarkt een grote groep mensen te bereiken. Deze infomarkt vindt plaats in de Fabriekstraat. Een ideale omgeving om het project toe te lichten. De bevolking krijgt er de kans om in gesprek te gaan met de Provincie en het ontwerpteam en suggesties te formuleren rond de thema’s die aan bod komen in de studie. Momenteel staat de ontwikkeling van de site nog in de startblokken en net daarom willen we graag een eerste keer voelen wat de wensen en verwachtingen hierrond zijn. Wie een bezoek brengt aan de infomarkt maakt bovendien kans op een ballonvaart de avond zelf, met vertrek op de site. Zo kan je een blik werpen op de hele site vanuit de lucht”.

 

Schepen van ruimtelijke ordening,Tanja De Jonghe: “De infomarkt vormt slechts een deel van de communicatie die we voeren rond het project. In het voorjaar werden de verenigingen aangesproken om activiteiten te organiseren rond de Fabeltasite, werd de media betrokken en werden affiches in de stad verspreid. De oproep naar de verenigingen heeft ondertussen geleid tot enkele initiatieven die mee georganiseerd worden in de Fabriekstraat, parallel aan de Fabeltasite. We maken van de gelegenheid ook gebruik om één van de loodsen toegankelijk te maken voor het publiek”.

 

Hoe zal het proces na de infomarkt verder verlopen? Michel Casteur: “De Fabeltasite vormt voor veel inwoners een blinde vlek aan de rand van de kern. In de komende periode zal onderzocht worden hoe deze site deel kan gaan maken van het stadslandschap. We gaan niet over één nacht ijs, maar zullen in de volgende maanden verschillende alternatieven onderzoeken. De bedoeling is om op korte termijn tot een voorkeursvariant te komen die rekening houdt met zoveel mogelijk randvoorwaarden. In die zin hopen we tegen het eind van het jaar een eerste masterplan te kunnen afronden”.

 

Tanja De Jonghe: “Het masterplan willen we terugkoppelen naar de bevolking. Samen met de Provincie Oost-Vlaanderen zullen we de resultaten voorstellen op een infoavond die we in het voorjaar van 2016 zullen organiseren. We hopen op die manier de bevolking te blijven betrekken in het proces, want voor de eerste gebouwen zullen verschijnen, hebben we nog een heel aantal stappen te nemen waarbij we hen graag betrekken. We hopen op die manier alle kansen te gebruiken om van de site opnieuw een levendige plek te maken in het stadscentrum van Ninove”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief