NINOVE - Japans drama bij Filmclub NinoFilm

C21

NINOVE - Japans drama bij Filmclub NinoFilm

Editiepajot-logo-ninove

NiFilmclub NinoFilm brengt op dinsdag 1 december het Japanse drama ‘Like father, like son’ van Hirokazu Kore-eda. Wat gebeurt er als op een dag je kind je kind niet meer is?

 

Soshite Chichi ni Naru – voor wie het Japans niet zo machtig is: Like father like son – is het verhaal van de hardwerkende architect Ryota. Hij gelooft dat niets of niemand hem kan stoppen met het nastreven van zijn volmaakte leven. Maar op een dag krijgen hij en zijn vrouw Midori een onverwacht telefoontje: hun zesjarige zoontje Keita is niet hun zoon. De kraamkliniek heeft hen destijds de verkeerde baby meegegeven. Ryota neemt een levensveranderende beslissing…

 

Hirokazu Kore-eda (wiens nieuwe film Our litlle sister momenteel in de Vlaamse bioscopen speelt) heeft het in deze film over een eeuwenoude discussie: in hoeverre bepalen onze opvoeding en/of onze genen wie we uiteindelijk zullen worden? De regisseur ontdoet de discussie van elk vals sentiment en behandelt het thema op zo'n lichte en toegankelijke manier dat het wereldwijde succes van de film niet hoeft te verwonderen. De film, met in de hoofdrollen Masaharu Fukuyama, Machiko Ono en Yôko Maki, won in Cannes in 2013 de Prijs van de Jury. Juryvoorzitter Steven Spielberg kocht meteen de rechten voor een Amerikaanse remake. “Nadenken over vragen waar een antwoord op bestaat, is vervelend.” Like father, like son is een prachtig ingetogen gezinsdrama over kinderliefde en gebroken familiebanden.

 

Praktisch

  • Like father, like son (regie Hirokazu Kore-eda) 
  • dinsdag 1 december, 20 uur (inleiding om 19.45 uur)
  • Cinema Central, Lavendelstraat, Ninove
  • € 6 (met reductie voor jongeren en kansenpasbezitters).

Meer info?  cultuur@ninove.be of ninofilm.club@gmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief