NINOVE- Wandeling stiltegebied Galmaarden en bezoek aan het weerstation van Tollembeek

C21

NINOVE- Wandeling stiltegebied Galmaarden en bezoek aan het weerstation van Tollembeek

Tollembeek_weerstation_luc_herremans_ingezonden_foto
 

Op zondag 7 augustus maakt vtbKultuur Ninove een mooie wandeling doorheen het stiltegebied van Galmaarden. Zij verzamelen om 10u45 aan de kerk op het Marktplein van Galmaarden. Na een korte inleiding gaan ze naar de Mark, die ze volgen tot aan de watermolen, en daarna gaat het over het station terug naar het Marktplein.

Het wordt een rustige familiewandeling (ca. 4km) zonder noemenswaardige hindernissen, maar toch raden ze gesloten wandelschoenen aan wegens gras en onkruid.

 

Rond de middag bereiken ze dus terug het Marktplein en is het inmiddels etenstijd… De vriendelijke uitbaters van La Luna Nueva bieden de gelegenheid om het lunchpakket in hun zaak te verorberen. Drank dient natuurlijk in het café zelf gekocht te worden… Lunchpakketten dienen zelf meegebracht te worden !

 

In de namiddag staat er dan een bezoek aan het Tollembeekse weerstation op het programma. In elk land bevinden zich een heleboel weerstations die ononderbroken metingen verrichte.Temperatuur, luchtvochtigheid, neerslag, luchtdruk, windrichting, windsnelheid en nog andere factoren worden voortdurend in het oog gehouden.
Al deze gegevens worden "in real time" doorgestuurd naar het WMO (World Meteorological Organization) in Genève. Daar wordt alles verwerkt om een globaal overzicht te verkrijgen van het huidige weer, en de te verwachten evolutie.
Hieruit halen ook Frank en Sabine hun mosterd voor hun altijd (nou ja...) accurate weersvoorspellingen !
Bij Meteo Tollembeek leren ze hoe alles in zijn werk gaat, hoe wolken ontstaan en wat hoge- en lagedrukgebieden betekenen. Aan de hand van reële metingen en een powerpoint presentatie verkrijgen ze een perfect inzicht in het Belgische weertje... Kortom, ze worden hier echte weerspecialisten !
De afstand naar het weerstation is een kleine 3km. Ze verplaatsen zich daar natuurlijk naartoe met de wagen. De toegangsprijs bedraagt 3,50 euro voor leden van VAB/vtbKultuur, en 5,00 euro voor niet-leden. Deze bijdrage wordt tijdens de lunch ingezameld, en tegelijkertijd krijg je een plannetje met de route.

Praktisch:

  • Datum en uur : Zondag 7 augustus 2016 - Samenkomst om 10u45
  • Locatie : Kerk Galmaarden (Marktplein)
  • Inschrijvingen : Uitsluitend via mail naar ninove@vtbkultuur.be, met vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen.
  • Uiterste datum inschrijvingen : Woensdag 3 augustus 2016.
  • Info : Eric 0479 - 93 26 24  /  Greta 0486 - 71 05 05
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief