NINOVE - Karate Club Kachi schittert op de Maitoshi Kachi Trophy en het Belgisch Kampioenschap

C21

NINOVE - Karate Club Kachi schittert op de Maitoshi Kachi Trophy en het Belgisch Kampioenschap

2018-02-26_holderbeke_arne

Op 11 februari organiseerde Karate Club Kachi voor de 3de maal de Maitoshi Kachi Trophy. De club mocht bijna de kaap van 500 deelnemers ontvangen. Clubs uit Nederland, Frankrijk, Engeland en België vochten om het podium te halen op dit Internationaal tornooi. Heel wat nationale en internationale kampioenen waren aanwezig op de MKT. De leden van de club hebben heel goed gepresteerd tijdens dit tornooi. Bij de medaille stand eindigden ze 2de van de 45 aanwezige clubs. Enkel de leden van de club van Europees en Wereldkampioen Junior Lefevre waren beter dan onze eigen leden. 

 

2018 werd meteen goed ingezet voor Kachi met in het totaal  35 podiumplaatsen op het Vlaams en Belgisch kampioenschap en de 2 tornooien MKT en Shoto United Cup in Ham. Op het Belgisch kampioenschap dit weekend mocht  Kachi 3 podiums mee naar huis nemen. De Nil Lana werd Vice Belgisch kampioen Kumite (voor de 9de maal op rij heeft zij podium behaald op het Belgisch kampioenschap BKF) Van Kerckhove Rune en Holderbeke Arne haalden brons in hun categorie. Hiermee werd de club de enige die 3 maal het podium behaalden in Oost-Vlaanderen. Om misverstanden te vermijden nemen wij enkel deel aan VKF, BKF en WKF wedstrijden, wedstrijden volgens het Olympisch systeem (karate zal als nieuwe sport in 2020 in Tokyo toegelaten worden). In de pers wordt heel wat geschreven over nationale kampioenen karate van bepaalde bonden. Het Belgisch kampioenschap BKF is het Belgisch kampioenschap van alle bonden tezamen.  Selectie naar EKF, WKF en later naar de Olympische spelen begint met het Belgisch kampioenschap BKF. 

 

Volgende maand zal het Provinciaal kampioenschap gehouden in Oosterzele en zal de club voor de 6de achtereenvolgende keer strijden om de supercup terug naar Ninove te halen. Het doel is het record van 34 podiums te verbeteren. Er zijn nieuwe talenten die deelnemen aan kampioenschappen. Talenten die meteen het podium bereiken bij hun eerste stappen in het wedstrijdkarate. De jeugdwerking van de club zit hiermee heel goed. Bij kachi kan men beginnen vanaf 4 jaar. De club traint 5 maal per week in Ninove en Geraardsbergen. Meer info kan men altijd krijgen via de hoofdtrainer en secretaris jurgen.de.nil@telenet.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief