NINOVE - Slot ‘Spiegeltent’ belooft veel muzikale snoepjes uit eigen stad

C21

NINOVE - Slot ‘Spiegeltent’ belooft veel muzikale snoepjes uit eigen stad

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De tweede editie van het tiendaagse festival ‘Feest in de Spiegeltent’ mag terugblikken op een succesvol eerste weekend. Variatie was troef met ballroom, salsa, poppentheater, retromuziek, chanson, vrouwelijke a capella en meezingliedjes uit de oude Vlaamse doos. Van donderdag 24 mei tot en met zondag 27 mei staan nog een tiental concerten geprogrammeerd. Bijna alle concerten zijn min of meer ‘made in Ninove’.

 

Donderdagnamiddag zetten De Doorbrekers, het populaire Ninoofse dansorkeest, de tent op zijn kop met een ‘good old kermisbal’. Rustiger wordt het ’s avonds: het Jokke Schreurs Quartet brengt een verfrissende, jazzy hommage aan Wannes Van De Velde. Vriidag speelt Sima, de Appelterse die vorig jaar een van de revelaties van ‘The Voice’ was, een akoestisch programma, gevolgd door een Golden Oldies Party met de Ninoofse dj’s Andy & Eddy.

 

Zaterdag grasduint het Ninoofse salonorkest Pâtisserie deluxe in het repertoire van muzikanten als Cole Porter, George Gershwin, Astor Piazzolla, Antonio Carlos Jobim en Charlie Chaplin. Het concert is tegelijkertijd een eerbetoon aan de Ninoofse muzikant Theo Vanderpoorten, die de meeste van deze standards en tango’s heeft bewerkt. Uit een ander vaatje tapt nadien Bal Merklez, met de ‘Bal’ van “Balkan” en ‘Merklez’ dat leest als een anagram van “Klezmer”. In het negenkoppige gezelschap spot je onder andere Ninovieters Joris Jacobs en KEVA-dirigent Sander Kintaert.

 

De laatste dag ‘Spiegeltent’ start met de Zuiderse ritmes en de tintelende flamenco van de  ‘compadres’ Joris Angenon en Martijn Bal. In de namiddag brengt Lady Bird, met zangeres Eva Mertens (leerkracht aan de plaatselijke muziekacademie) en pianist Rik Deckers, stijlvolle interpretaties van zowel de betere popsongs als bekende jazz standards. De Meerbeekse  vibrafoonvirtuoos Bart Quartier trommelt voor zijn concert Nico Schepers (trompet/flugelhorn), Bart Defoort (sopraansax/tenorsax), Jean-Louis Rassinfosse (contrabas) en Jan de Haas (drums) bijeen: niets minder dus dan het kruim van de jazz in België. Het kwieke blazersensemble De Jartellen mag de spiegeltent sluiten met feestelijke bewerkte songs uit zeer uiteenlopende genres (pop, r&b, hip hop, rock, big band...).

 

Praktisch

  • Nog tot en met zondag 27 mei, OCMW-site, Ninove (Burchtstraat)
  • Alle concerten zijn gratis
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief