NINOVE - Samen scoren voor ALS

C21

NINOVE - Samen scoren voor ALS

Visual__tb225
 

Takeuchi strijdt mee tegen de ziekte ALS door geld in te zamelen voor de ALS Liga: dé vereniging die zich in België inzet voor ALS-patiënten. Takeuchi zet tijdens het wereldkampioenschap voetbal een campagne op om deze ziekte en de ALS Liga onder de aandacht te brengen. Deze campagne kreeg de naam ‘Project #TB225’ en wordt gesteund door Simon Mignolet. 

 

Aanpak inzameling

Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ALS Liga. Er gaat op grote schaal gecollecteerd worden met Takeuchi’s nieuwste minigraver: de TB225. Gedurende de periode van het wereldkampioenschap wordt er rondgereden met een speciale “duivelse” editie van deze machine op een aanhangwagen. De minigraver wordt daarbij geplaatst op druk bezochte locaties in België, waar ook ingezameld wordt.

 

Binnen de zakelijke markt zoeken ze tevens naar steun voor de ALS Liga. Zo bieden ze donatiepakketten aan en zamelen geld in via de leveranciers.

 

Naast deze inzameling is het gedurende het wereldkampioenschap mogelijk om te bieden op de spraakmakende editie van de #TB225. Op 14 juli wordt de combi van de machine én aanhangwagen verkocht aan de hoogste bieder. Elke euro bovenop de inkoopprijs wordt geschonken aan de ALS Liga.

 

De zenuw-spierziekte ALS & ALS Liga

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. Je kan ALS best omschrijven als een ziekte die je lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kan niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen & raakt gevangen in je eigen lichaam. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden meer dan 450.000 mensen aan ALS: ALS treft ongeveer 6 tot 7 mensen op 100.000 en komt overal ter wereld voor. De meeste patiënten krijgen ALS tussen hun 50 en 75 jaar maar er zijn ook tieners met ALS. Mannen worden iets frequenter getroffen dan vrouwen. In België lijden continu 1.000 mensen aan ALS. Jaarlijks overlijden er meer dan 200 patiënten en komen er minstens evenveel bij.

 

ALS Liga België, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht de laatste levensjaren van patiënten zo kwalitatief mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

 

Selfie support

Ze willen de ALS Liga financieel steunen, en daarnaast zoveel mogelijk aandacht vragen voor Project #TB225. Komt u de duivelse minigraver tegen? Maak dan een selfie met de machine en post deze op social media met de hashtags: #TB225 en #ALS. 

 

Officiële aftrap: maandag 28 mei

 

Deze campagne gaat op 28 mei van start met een officiële kick-off in de aanwezigheid van de burgemeester van Ninove, Tania de Jonge, en topmodel Anouck Lepere. Hier zal de machine voor het eerst worden getoond en gaat de rondreis door België van start.

 

Wilt u meer weten over Project #TB225? Een donatie doen of misschien zelfs wel een bod uitbrengen op de duivelse editie? Ga dan naar de website: www.TB225.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2018
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief