Leerlingen GO Atheneum NINOVE verwennen kleuters

C21

Leerlingen GO Atheneum NINOVE verwennen kleuters

2018-06-01_go_atheneum_kinderzorg__1_a
 
2018-06-01_go_atheneum_kinderzorg__45_a
 
2018-06-01_go_atheneum_kinderzorg__57_a
 
2018-06-01_go_atheneum_kinderzorg__62_a
 

De leerlingen van het 7de jaar kinderzorg van het GO Atheneum Ninove bezorgden de kinderen van de 3de kleuterklas van juf Els, juf Jana en juf Isabel van de GO! Basisschool de Kameleon een onvergetelijke dag. Ze organiseerden op vrijdag 01/06/2018 hun geïntegreerde proef met als concept: maak een “taalkoffer” in een aangereikt thema. Een professionele jury (met o.a. Directeur Heinz De Paepe; Annick Goossens van het kinderdagverblijf De Troetelbeertjes; enkele kleuterjuffen zoals juf Els en juf Jana alsook onze eigen interne jury Inge De Winter en ikzelf, beoordeelden hen op inzet, creativiteit en professionaliteit. De ‘toekomstige’ kinderverzorgsters moesten nog één keer bewijzen dat ze klaar zijn om volgend schooljaar deze job uit te oefenen. De studenten werkten aangepaste didactische activiteiten uit met materiaal dat ze zelf vervaardigden. Zoals een spel; ze maakten een leesboekje; bereidden een knutselactiviteit voor; maakten voor zichzelf een T-shirt in hun thema; de kleuterschool werd versierd en er werd voor cakjes en drankjes gezorgd. In de voormiddag brachten ze hun zelf gemaakte opdrachten naar voor. Om de kleuters direct goed op dreef te krijgen werd er gestart met “ochtendgymnastiek”. De sfeer zat er meteen in. De namiddag werd afgesloten met heel leuke activiteit op kleutermaat: “kleuter-massage-gecombineerd-met-geïmproviseerde-bewegingsoefeningen”. 

 

Als leerkracht/mentor van dit ganse gebeuren ben ik blij en stel ik elk jaar weer vast dat dit een mooi voorbeeld is van hoe een goede samenwerking tot een bepaald resultaat kan leiden. 

 

De organiserende leerkracht, Mevrouw Beeckmans, wil de kleutertuin nog eens extra bedanken voor de zeer goede samenwerking. Wij noemen dat ‘schooloverschrijdend’ werken. Volgend schooljaar zouden we dit nog verder willen uitbreiden naar het begeleiden van de kleuters en het ondersteunen van de kleuterjuffen bij hun  buitenschoolse activiteiten/uitstappen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief