NINOVE- “Dwars door Neigembos - Samen lopen voor het goede doel”

C21

NINOVE- “Dwars door Neigembos - Samen lopen voor het goede doel”

2018-08-12_ninove-_dwars_door_neigembos__1_a
 
2018-07-13_dwars_door_neigembos__2__

Op 12/08/2018 wordt er in samenwerking met Chiro Sjaloom Meerbeke & Meisjesscouts Ninove ter hoogte van de Kapel van Bevingen de jogging "Dwars door Neigembos - Samen lopen voor het goede doel” georganiseerd.

 

De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen voor het goede doel te laten samen komen, te laten bewegen  in het unieke kader van Neigembos. 

 

Het gaat hier om een zero profit-evenement dat de eerste keer plaatsvind dat alle leeftijden kan aanspreken. Men kan komen wandelen, lopen (hoofdactiviteit), iets komen drinken, optredens komen beluisteren etc. Uitgebreide info vindt u hieronder.

 

JOGGING

Het gaat hier om een jogging van respectievelijk 4,8,12 of 16 km (10 miles). Het parcours zelf is heuvelachtig en gaat door het prachtige Neigembos en kapeldomein. Afhankelijk van de gekozen afstand kunnen joggers dit parcours  1,2,3 of 4 keer lopen. Alle deelnemers krijgen een borstnummer en zullen na de finish een klassement met officiële tijdsregistratie kunnen raadplegen. Uiteraard wordt de start aangekleed met startboog, bevoorrading voor de lopers en ga zo maar door.

 

WANDELING

Voor de iets minder sportievelingen wordt er ook een alternatieve wandeling van respectievelijk 4 en 7 km voorzien. Wandelaars kunnen zich vrij inschrijven van 09u00 tot 14u15.

 

Alle deelnemers krijgen na de wandeling/jogging een goodiebag en de eerste drie op elke afstand van de jogging zullen een beker ontvangen.

 

RANDANIMATIE, SPRINGKASTELEN EN OPTREDENS

Uiteraard wordt er ook aan de hongerigen en dorstige mensen gedacht. Er wordt een dranken- en eetstand en gezellige zithoek voorzien aan de kapel. Voor de kinderen zullen er een grimestand en diverse springkastelen aanwezig zijn. Daarnaast zullen na de eigenlijke loop de covergroepen Lady and the Tramps en de Fun Yards voor het nodige amusement zorgen vanaf 17u00..

 

Kortom: voor elk wat wils. 

 

Afzakken is de boodschap al is het maar om de lopers aan te moedigen.

 

Dit gehele evenement is immers non-profit. 

 

Per ingeschreven loper/wandelaar gaat er automatisch 4 euro naar het goede doel en alle opbrengsten van de drankenverkoop/eetstand/grime zullen ook naar onze goede doelen vloeien. Bij deze jogging staan er 2 goede doelen in de picture, die respectievelijk 2/3 en 1/3 van de totale opbrengst zullen ontvangen:

  • de nationale mucostichting (http://muco.be/nl/mucoviscidose), die zich al jaren inzet voor mensen met muco en hun families - nog steeds de meest voorkomende erfelijke levensbedreigende ziekte in ons land. Zij zullen ook in de picture staan op 12/08.
  • de VZW Wenteka (https://wenteka.weebly.com/), een plaatselijke vereniging uit Denderwindeke die elk jaar een heel aantal jeugdactiviteiten organiseert en gedurende de zomermaandendie zich op vrijwillige basis inzet voor honderden kinderen met speelpleinwerking met voor-en naopvang. 

INSCHRIJVEN

de dag zelf tot 15 min. voor de start van de wedstrijd zelf of voor de wandelaars van 09u00 tot 14u15. (8 euro/inschrijving) of via  koenvdh46@hotmail.com met vermelding van de gekozen afstand.  (6 euro/inschrijving via overschrijving op BE67 0635 9368 4087)

 

Uiteraard hopen we zoveel mogelijk mensen te verwelkomen op 12 augustus. Supporters en toeschouwers zijn uiteraard ook meer dan welkom!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief