Dirk De Wachter in DeKantfabriek in NINOVE

C21

Dirk De Wachter in DeKantfabriek in NINOVE

Affiche_dirk_de_wachter
 

Wie graag Dirk De Wachter bezig ziet en hoort moet zeker de openingsshow bijwonen van de najaarsexpo seizoen4 in DeKANTFABRIEK in Ninove. Hij brengt een niet te missen lecture op vrijdag 7 september 2018 om 20 uur. 

 

Als een kunstenaar andere kunstenaars uitnodigt dan wordt het niet alleen boeiend en interessant maar ook sprankelend, eigenzinnig en niet-alledaags. Dat gebeurt sinds 2014 in DeKANTFABRIEK, Buchtdam 4 9400 Ninove, de tijdelijke habitat van multidisciplinair kunstenaar Hilde NIJS waar ze werkt aan haar installatie met variabele Identity Rooms schaal 1/1, een levensgrote maquette waar men letterlijk in haar kunstwerk rondwandelt. Ieder seizoen nodigt zij collega-kunstenaars uit om samen met haar het gebouw te bevolken. Een wereld van actuele kunst, geluid en ruimte ontmoeten elkaar in de zalen van de voormalige  kantfabriek, verborgen achter de huizenrij van de Burchtdam en een prachtig staaltje van nijverheids-architectuur door Hilde NIJS omgetoverd tot een vrijplaats voor correlerende actuele kunsten waar de  spanning tussen het hedendaagse en de geschiedenis bijzonder voelbaar is. Ook de academische wereld ontbreekt hier niet. Deze samenwerking werkt zeer inspirerend. Vele professoren doen onderzoek naar de snel veranderende maatschappij met al zijn gevolgen. Het resultaat hiervan is dan ook bijzonder interessant, ook voor de toehoorders buiten de universiteitsmuren.


Dit 4de seizoen 2018 cureert NIJS onder de noemer ART COnnects (?) verwijzend naar de fundamenteel verbindende rol die kunst heeft in deze snel veranderende maatschappij waar mensen op zoek zijn naar de essentie van hun bestaan en waar kunst als een diepgewortelde behoefte van de menselijke natuur, het instinctmatige van de alledaagse realiteit overstijgt.


Zij inviteert collega-kunstenaars Marc Van Cauwenbergh, Sara Lamens, Nicolas Baeyens, Karolien Hamers, Charlot van Geert, Filip Collin, Denie Put, Jeroen Bocken, Gaspard Joarlette, de Japanse Chihiro Kondo, Jean De Groote en George De Decker.


Prof. dr. Dirk De Wachter, psychiater-psychotherapeut UPC KU Leuven en ook succesauteur van Borderline Times en De Wereld van De Wachter, vervoert ons met een niet te missen lezing tijdens de openingsshow op 7 september 2018 om 20 uur. Het opluisterend gedeelte "Goldbergvariaties" brengt een inspirerende verkenning van Bachs meesterwerk met gedichten van Guido De Bruyn en muziek van hedendaags componist George De Decker. Het artistieke luik wordt gebracht door kunsthistorica Isolde De Buck. Presentatrice voor deze avond is Clara De Decker, gekend van radio Klara van de VRT.


Tijdens de expo loopt ook het onderzoek van Nicolas Baeyens “De efemeriteit van de beeldhouwkunst”. 


De expo "ART COnnects (?) loopt van 7 september tot 7 oktober 2018.


Open elke zaterdag van 15 tot 18 uur en zondag van 16 tot 18 uur.


Wie de opening op vrijdag 7 september wil bijwonen stuurt een mailtje naar hildenijs@gmail.com.


Afspraak voor groepen tijdens de week kan eveneens gemaakt worden door contact op te nemen met Hilde op het nummer 0476 43 82 72 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief