NINOVE - Mondmasker verplicht, maar uitzondering voor (sport)wandelaars

C21

NINOVE - Mondmasker verplicht, maar uitzondering voor (sport)wandelaars

Editiepajot-logo-ninove

Het is vanaf vandaag in groot Ninove verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar domein. In het burgemeestersbesluit staan enkele uitzonderingen, en daar wordt na evaluatie nog één aan toegevoegd. Wandelaars die wandelen als sport beoefenen, en niet kuieren of slenteren, moeten geen mondmasker dragen. Ben je dus flink aan het doorstappen, dan hoef je geen mondmasker aan te trekken. Stop je tijdens het wandelen voor een babbel, of ga je winkelen in je dorp of de binnenstad, dan moet je wel een mondmasker dragen.

 

Crisisoverleg

De burgemeester riep deze namiddag, kort na de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad, een crisisoverleg bijeen. Morgen wordt een schepencollege gepland om de lokale gevolgen van de aangekondigde maatregelen te bespreken. Na het schepencollege volgt een communicatie.

 

Noodzakelijk

“De nieuwe nationale maatregelen zijn ingrijpend, maar noodzakelijk”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “Morgenochtend bekijken we de verschillende maatregelen en beslissen we wat er op lokaal niveau gaat wijzigen. Aan de mondmaskerverplichting houden we sowieso vast, om de gezondheid van onze inwoners te beschermen. De coronacijfers van de voorbije dagen tonen aan dat het nodig is. Maar natuurlijk evalueren we dag na dag waar we verder kunnen verfijnen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2020
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 mei 2021
Sam Herremans | 10 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 05 mei 2021
Sam Herremans | 05 mei 2021
Sam Herremans | 29 apr 2021
Sam Herremans | 26 apr 2021

archief