NINOVE - Sociale diensten vanaf 10 augustus in Sociaal Huis aan de Burchtstraat

NINOVE - Sociale diensten vanaf 10 augustus in Sociaal Huis aan de Burchtstraat

Dsc_3575__small_
 

Maandag 10 augustus verhuizen de sociale diensten van de stad naar Het nieuwe Sociaal Huis in de Burchtstraat 46. Dit Sociaal Huis wordt dé centrale plek voor alle inwoners met vragen rond welzijn.

 

In mei 2019 verhuisden de OCMW-diensten tijdelijk van gebouw De Cooman naar het Fedimmo gebouw. Zo kon het huidige gebouw De Cooman opgefrist worden en het nieuwe aanbouwgedeelte worden afgewerkt. Intussen zijn de bouwwerken afgerond en kunnen de sociale diensten terug hun intrek nemen in gebouw De Cooman, nu het Sociaal Huis.

 

Sociale dienstverlening op 1 centrale plek

Schepen van sociale zaken Veerle Cosyns is uiterst tevreden: "Het gebouw gelegen op de oude OCMW-site oogt niet alleen mooi, maar het is vooral een zeer zinvol project. Het project werd al in de vorige legislatuur opgestart, vele handen hebben er aan gewerkt.” In het Sociaal Huis is de sociale dienstverlening van de stad verzameld: de sociale dienst van het OCMW, het Huis van het Kind, dienst senioren, de integratiedienst en het vrijwilligersloket. Maar ook externe diensten die met het welzijn van onze Ninovieters begaan zijn krijgen er een plek. Zo nemen ook Leerpunt (Centrum voor Basiseducatie) en Werkpunt vzw hun intrek in het gebouw als mede-eigenaar. De stad verhuurt ook lokalen aan het Consultatiebureau van Kind & Gezin, het Regiohuis van Kind & Gezin, Kinderopvang Ferm, het Agentschap voor Inburgering en Integratie en de VDAB. Op termijn zullen ook andere sociale partners hier hun zitdag of spreekuur kunnen laten doorgaan. Schepen Cosyns. “Zo ontstaat er 1 centrale plek voor alle sociale dienstverlening, waardoor burgers niet meer van hot naar der moeten lopen om een antwoord te krijgen op al hun sociale vragen. Dit betekent een enorme meerwaarde en ik dank dan ook iedereen van harte die dit mee heeft mogelijk gemaakt."

 

Maak een afspraak

Omwille van de corona-maatregelen kan je enkel op afspraak terecht in het Sociaal Huis. Voor dringende zaken kan de burger zonder afspraak elke voormiddag en donderdagavond terecht bij de dienst permanentie op volgende dagen en uren:

  • maandag tot vrijdag: 8.30 uur – 12 uur
  • donderdag: 16 uur – 19.45 uur

 

Een afspraak maak je via 054 50 50 50 of via e-mailadres van de dienst. De diensten zijn elke weekdag telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 16 uur, op donderdagavond tot 19.45 uur. Op vrijdagnamiddag zijn de diensten niet bereikbaar. De contactgegevens van elke dienst zijn te vinden op www.sociaalhuisninove.be.

 

Oplaadpunt budgetmeter

Het oplaadpunt voor budgetmeterkaarten verhuist ook mee. Vanaf maandag 10 augustus kan je je budgetmeterkaart voor gas en/of elektriciteit komen opladen in het Sociaal huis. In het Fedimmo-gebouw zal er géén oplaadterminal meer staan. Ook in de bibliotheek kan je tijdens de openingsuren nog steeds terecht voor het opladen van je budgetmeterkaart.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 21 dec 2020
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief