NINOVE - Kraanvogels dwarrelen aan het vaccinatiecentrum

C21

NINOVE - Kraanvogels dwarrelen aan het vaccinatiecentrum

Editiepajot-logo-ninove

De bibliotheek Ninove en cc De Plomblom hangen op dinsdag 20 april honderden gevouwen kraanvogels op aan de binnentuin van het vaccinatiecentrum (Bevrijdingslaan 7, Ninove). Op datzelfde moment zal Huize Vink een schildering maken in de rustruimte van het centrum. We nodigen je graag uit om dit bij te wonen, en organiseren daarom een persmoment, om 14 uur.

 

Persoonlijke wens

De Japanse traditie om 1.000 kraanvogels te vouwen is eeuwenoud. Wanneer je dit volbrengt, worden je gezondheidswensen vervuld, zo wil het verhaal. Met die symboliek in het achterhoofd, zullen er vanaf dinsdag 20 april honderden kraanvogels dwarrelen op de binnenplaats van het vaccinatiecentrum. Wie gevaccineerd wordt, mag een kraanvogel meenemen naar huis. Heel wat van de papieren vogels bevatten trouwens een persoonlijke wens of boodschap van de ‘vouwer’, gericht aan de persoon die hem mee naar huis neemt.

 

Meer dan een prik

“De kraanvogels passen heel mooi bij het vaccinatiecentrum én bij de verhalenbundel ‘Als vogels in de lucht’, die de stad dit jaar publiceerde”, zegt schepen van bibliotheek en cultuur, Henri Evenepoel. “Al die kraanvogels zijn natuurlijk niet het werk van één man of vrouw, maar van tientallen inwoners die aan het vouwen gingen, groot en klein. We willen hen één voor één graag enorm bedanken. De kraanvogels geven het pleintje voor het vaccinatiecentrum een heel andere, speelse, aanblik. Ook binnen trekken we die lijn graag door. In de rustruimte komt er daarom een schildering van de hand van het Ninoofse Huize Vink, waarin trouwens ook kraanvogels verwerkt zitten. En dan is er natuurlijk ook nog de coronatijdcapsule, waarin je een boodschap kan nalaten voor de volgende generatie. Al die elementen maken het vaccinatiecentrum tot veel meer dan een plek waar je enkel je prik krijgt.”

 

Praktische info

Wat? Persvoorstelling kraanvogels in binnentuin vaccinatiecentrum + schildering in rustruimte vaccinatiecentrum

Waar? Vaccinatiecentrum Ninove, Bevrijdingslaan 7, Ninove

Wanneer? Dinsdag 20 april, om 14 uur

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 mei 2021
Sam Herremans | 10 mei 2021
Sam Herremans | 05 mei 2021
Sam Herremans | 05 mei 2021
Sam Herremans | 29 apr 2021
Sam Herremans | 26 apr 2021

archief