NINOVE - N-VA Ninove is verheugd met de erkenning van De Burcht als archeologische site

C21

NINOVE - N-VA Ninove is verheugd met de erkenning van De Burcht als archeologische site

Burchtsiteninove_aanduidingopluchtfoto
 
Burchtsite_ninove_flandria_illustrata
 
Op de middeleeuwse burchtsite aan het Paul de Montplein liggen de historische wortels van onze stad. De 'Burchtdam' heeft aan deze burcht zijn naam te danken. De meeste burchten of motteversterkingen aan de Dender zijn doorheen de tijd echter volledig verdwenen, maar in Ninove is dat niet het geval. In Vlaanderen zijn slechts een beperkt aantal motteversterkingen in dorps- of stadscontext bewaard en gelukkig is Ninove er één van.
Ondanks de bezwaren van het stadsbestuur heeft Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed vandaag beslist om de volledige site te erkennen als archeologische site.
 
N-VA gemeenteraadslid Karolien De Roose heeft op de gemeenteraad reeds aangeklaagd dat op deze historische site een niet-vergunde opslagplaats van de stadsdiensten was. Karolien De Roose: “Ik ben heel blij dat minister Diependaele vandaag heeft beslist om de volledige site definitief te erkennen als archeologische site ondanks de bezwaren vanuit de stad. Dit is heel belangrijk voor onze stad en we wensen de minister hier uitdrukkelijk voor te bedanken”.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief