NINOVE - Nu ook een Bike Republic winkel in Ninove

C21

NINOVE - Nu ook een Bike Republic winkel in Ninove

A_bikerepublic_ninove_002__kopie_
Ingezonden foto
 
Bike Republic zet expansie verder met overname van CycloM-winkels in de  Denderstreek 

Bike Republic, de fietsenketen van Colruyt Group, neemt vanaf 1 september 2022 CycloM in Ninove  en Aalst over. Beide winkels worden binnenkort in een Bike Republic-jasje gestopt. Het team van  CycloM blijft weliswaar op post. Bike Republic Aalst en Ninove worden inmiddels de 26e en 27e winkel  van Bike Republic en volgen kort na de overname van IMP Bike in Evere – de eerste Bike Republic in  het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Het is een eivolle zomer bij Bike Republic. De fietsenketen van Colruyt Group plantte met de  overname van IMP Bike in Evere nog maar net zijn vlag in Brussel en er volgt alweer een nieuw  hoofdstuk in het expansieverhaal. CycloM, de fietsenzaak met vestigingen in Ninove en Aalst, wordt  Bike Republic. Die snelle uitbreiding past binnen een bewuste strategie en ambitie om in een  razendsnel veranderende fietsbranche dé referentie te worden op vlak van e-bikes en slimme  mobiliteit. 
Schaalvergroting alsmaar belangrijker 
Er is een revolutie gaande in de fietsensector en net daarom blijft Bike Republic actief op zoek naar  opportuniteiten. “Het klinkt tegenstrijdig, maar het is net de enorme populariteit van fietsen die heel  wat kleinere fietsenzaken in woelig water laat terechtkomen. De coronapandemie zorgde voor enorm  lange levertermijnen en tekorten bij bepaalde leveranciers. En nu ook de brandstofprijzen torenhoog  zijn, gaan mensen bewuster nadenken over hun mobiliteit. We zien de vraag naar elektrische fietsen  dus niet meteen dalen en daarom worden schaalvergroting en de uitbreiding van de eigen voorraden steeds belangrijker.” aldus Teerlynck. 
Op naar 60 winkels in België 
Wim Teerlynck, algemeen directeur voor  Bike Republic: “Het is onze ambitie om de komende jaren ons winkelpark uit te breiden naar 60  winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Onderzoek heeft aangetoond dat klanten bereid zijn om  gemiddeld tot 20 minuten te rijden naar een goede fietsenwinkel. We streven daarom naar een  dekking die het iedereen mogelijk maakt om binnen die tijdspanne in een Bike Republic-winkel te  staan. De Denderstreek was tot nu toe nog een ‘blinde vlek’ voor ons. Daar komt nu dus verandering  in met de overname van CycloM.” 
Hetzelfde team, een ruimer aanbod 
CycloM staat – net als Bike Republic - garant voor kwaliteit, een persoonlijke aanpak én een goeie  service. Daaraan verandert niets, want het gemotiveerde team dat de afgelopen jaren van CycloM  een succesverhaal heeft gemaakt, blijft hetzelfde. Meer zelfs: Bike Republic zoekt extra verkopers en  technici om de collega’s in Aalst en Ninove te versterken. Klanten kunnen dus nog steeds op  dezelfde vertrouwde gezichten rekenen én blijven welkom met hun fiets voor onderhoud en  herstelling, ook al kochten ze die elders. Ook het assortiment blijft momenteel behouden en wordt  in de nabije toekomst verder uitgebreid met een mooi gamma elektrische fietsen en speed-pedelecs  van verschillende merken. Zaakvoerder Marijn Van den Bleeken zal vanuit zijn expertise de  businessontwikkeling van Bike Republic mee ondersteunen. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 nov 2023
Marc Colpaert | 25 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 nov 2023

archief