NINOVE - Century 21 plant eigen bos in Ninove

C21

NINOVE - Century 21 plant eigen bos in Ninove

Unnamed__7_
Ingezonden foto
 
“Elke vierkante meter van ons bos zal symbool staan voor een verkocht huis of appartement”.  Century 21 plant tijdens het weekend van 13 november een eigen bos van ruim 5000 m2 in Ninove, bijna de oppervlakte van één voetbalveld. En daarbij zal elke vierkante meter bos symbool staan voor een woning of appartement dat het recent verkocht. Op die manier wil de vastgoedgroep haar CO2-uitstoot compenseren en nog meer haar klanten bewust maken van de opwarming van de aarde zonder hen een schuldgevoel aan te praten. Century 21 gaat hiervoor in zee met Forest Fwd en Natuurpunt. 

  Het Century 21 Bos wordt vlakbij het centrum van het Oost-Vlaamse Sint-Antelinks, deel van de gemeente Herzele, aangeplant. Het sluit alvast aan op het schilderachtige beschermde landschap rond Hof te Tortelboom, goed voor een charmant wandelingetje van 4 km vanaf de kerk van Sint-Antelinks.

 
Doel is om het hoofdbos te versterken en landschapselementen die de afgelopen jaren zijn verdwenen, zoals heggen, vijvers en boomgaarden, te herstellen. Century 21 organiseert de hele aanplant in samenwerking met Forest FWD, gespecialiseerd in bedrijfsbossen, en Natuurpunt.
 
Belgen opnieuw laten genieten van natuur
 
Voor de vastgoedgroep die nu een halve hectare in Ninove aanplant, is het een kwestie van verantwoordelijkheid nemen. Ze zien de 5000 m2 die ze nu aanplanten als een startpunt, want bedoeling is dat ze hun bos de komende jaren verder uitbreiden.  
 
"We beseffen dat onze activiteiten, net zoals in vele andere sectoren, een impact hebben op het klimaat”, aldus Olivier Laporta, CEO van Century 21. “Op basis van de verkoopcijfers van 2021 willen we 1 m² bos voor elk verkocht huis aanplanten. De halve hectare bos die we nu in Ninove aanplanten, helpt niet alleen om de planeet weer wat meer zuurstof te geven, maar laat Belgen ook opnieuw genieten van meer natuur. Volgend jaar zal een nieuw bos aangeplant worden op basis van de verkoopcijfers van dit jaar.” 
 
“Ons boompje bijdragen” 
 
De keuze van de gemeente gebeurde alvast willekeurig, benadrukt Century 21 die zowel in Vlaanderen als in Wallonië en Brussel actief is. “We hebben in deze de expertise van Forest FWD gevolgd. In deze eerste fase planten we een bos in Oost-Vlaanderen aan, volgend jaar is het misschien de beurt aan Wallonië. We willen zo naast ons ‘steentje’ ook ons ‘boompje’ bijdragen en weer meer groene ruimtes creëren in België.” 
 
Bij Forest Fwd zijn ze enthousiast: “We zien dat bedrijven meer en meer een toegevoegde waarde spelen in lokale natuurcreatie”, zo vertelt Dajo Hermans van Forest Fwd. “Ook Century 21 toont hier duidelijk haar maatschappelijk engagement. Wat hier gebeurt, mag zeker in deze niet-evidente tijden als een hoopvol signaal gezien worden. Economie en ecologie kunnen perfect hand in hand gaan. Dat maakt Century 21 bij deze duidelijk. Een belangrijk signaal, zeker op een moment dat alle wereldleiders verzamelen op de Klimaattop in Sharm-el-Sheikh.” 
 
 
 
Praktisch:
 
 Datum & tijdstip: zondag 13 november, ontvangst en toelichting om 10u, start aanplantactie om 10.30u.
Locatie: Aspelare (Ninove), Tortelboombos
Parking: Er kan op een reglementaire wijze geparkeerd worden aan de kerk in Sint-Antelinks (Huigeveldstraat 1). Zowel rechts van de kerk als links van de kerk (bij het toekomstig Natuurhuis) is parking gelegen. De toegang naar het Tortelboombos gaat over een weg waar geen auto’s zijn toegelaten en je niet kan parkeren. Deelnemers begeven zich vanop de openbare weg te voet naar de bebossingsplaats (800m stappen). T.h.v. de kerk van Sint-Antelinks zullen Forest Fwd beachvlaggen geplaatst worden, zodat je weet dat daar de ingang is.
 
 
Historisch bos
 
Het huidige Tortelboombos, vernoemd naar de nabijgelegen beschermde hoeve Hof Ter Tortelboom, is een relatief “klein” bos van ongeveer acht hectare, vergelijkbaar met de oppervlakte van ongeveer twaalf voetbalvelden.  Een deeltje ervan heeft een eeuwenoude historiek en kan “historisch permanent bos” genoemd worden. Het stond al op de kaarten van Graaf de Ferraris uit 1771.                                                                                                                                                     
 
De bosaanplanting van Century 21 is alvast een belangrijke stap in de uitbreiding van het bos. Of concreter: het Century 21 bos is één van de eerste stappen in wat op termijn een verdubbeling van de huidige bosoppervlakte moet worden. Komende zondag plant de vastgoedgroep er alvast 1000 inheemse bomen en struiken, meer dan 25 verschillende soorten. 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief