NINOVE - Concert ‘Coronation’ gaat in première op 3 maart in de ‘Spot’ in Denderhoutem

C21

NINOVE - Concert ‘Coronation’ gaat in première op 3 maart in de ‘Spot’ in Denderhoutem

Flyer-coronation-a5__1_
 
Concert ‘Coronation’ gaat in première op 3 maart 2023 in de ‘Spot’ in Denderhoutem  

Dameskoor VocAtom en jeugdkoor Farfalle worden geleid door dirigente Barbara Vandendriessche. Beide koren hebben gewerkt aan een nieuw repertoire. Op 3 maart 2023 nodigen VocAtom en Farfalle  alle liefhebbers uit voor de première van hun gezamenlijke nieuwe productie ’Coronation’. Beide  koren deelden in 2017 al eens de  planken en deden toen menig harten smelten met hun versie van  ‘Samen voor altijd’. 

Farfalle is het jeugdkoor van Ballabile en bestaat als afdeling sinds 2017. Het is gegroeid vanuit het  kinderkoor Ballabile om de doorstroom van de jeugdkoorleden die in het middelbaar zitten, te  verzekeren. Samen met Betsy Vreys, die instaat voor de podiumpresence en de choreografie, slaat  Barbara met Farfalle een ambitieuze weg in en toont het koor zich in de productie van ‘Coronation’  voor het eerst in dit nieuwe format. 
Het verhaal van VocAtom begon in september 2015, toen het vrouwenkoor haar eerste repetitie  organiseerde. In juni 2016 kwamen ze naar buiten met een toonmoment ‘Proeverijtje’. Met het  tweede project 'Liefde is... ' in het Koetshuis in Roosdaal werden in 2017 hartelijke nummers gebracht,  een kleine bijdrage aan een warmere wereld. De feedback van het publiek na het concert over de  muzikale prestatie was zeer positief. Het project ‘Rond VocAtom’ in de Wattenfabriek in Herzele in  november 2019 toonde aan dat het koor ook muzikaal en artistiek het stapje hoger aankon, een  positieve boost voor het koor én het bestuur.  
Voor beide koren kwam Corona als een moeilijkere periode, maar de koren bleven altijd – zij het  digitaal, in openlucht of met de nodige afstand - muzikaal actief. Met de productie ‘Coronation’ brengen VocAtom en Farfalle een meerstemmig popconcert rond verbinding en bevrijding, de  bekroning na een periode waarin ze altijd bleven zoeken naar elkaar, naar harmonie en kleur, in  muziek en in samen zingen.  
Vandaag telt VocAtom 30 karaktervolle dames tussen 25 en 60 jaar. Farfalle telt 22 energieke zangers  en zangeressen tussen 12 en 20 jaar. “De vierstemmige en gevarieerde popnummers die beide koren  zullen brengen,zijn stuk voor stuk juweeltjes die elke liefhebber zal aanspreken. Door met beide koren  te werken, kan ik naast creatieve stijlelementen, ook een nieuwe muzikale dimensie inbrengen en  wordt er een variatie geboden die het publiek zeker zal kunnen bekoren,” zegt dirigente Barbara  Vandendriessche. 
Er vinden 4 “Coronation” concerten plaats in ‘De Spot’ op 3, 4 en 5 maart 2023. Na elk concert nodigen  de koorleden hun publiek graag uit om samen met hen nog een drankje en/of hapje te nuttigen in de  bar. 
Kaarten zijn vooraf online te koop via https://ap.lc/YAy8O en kosten respectievelijk €10 en €13. Er zijn  nog tickets voor alle voorstellingen, toch is snel zijn voor de vrijdag- en zaterdagvoorstelling de  boodschap, de kaarten vlogen de laatste dagen immers al de deur uit! Dat belooft!
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 jan 2023

archief