NINOVE - N-VA Ninove vraagt aanpassingen aan doven openbare verlichting

C21

NINOVE - N-VA Ninove vraagt aanpassingen aan doven openbare verlichting

Editie_gooik_kerst_verlichting_2__kopie_
Minder licht is niet altijd slechter.- Foto Marc Colpaert
 
Tijdens de gemeenteraadszitting van januari vroeg N-VA-gemeenteraadslid Karolien De Roose een herziening van de beslissing om de openbare verlichting over het hele grondgebied van Ninove, behalve op vrijdag en zaterdag, te doven van 23.00u tot 05.00u.  Volgens Karolien De Roose is het doven van de openbare verlichting gevaarlijk voor fietsers en voetgangers en zorgt dit voor onveiligheid en ongezelligheid in de binnenstad en het centrum van de deelgemeenten. "Uit onderzoek blijkt nochtans dat het doven van het licht niet zorgt voor meer onveiligheid of meer inbraken" (red.)!!!
Een meer gerichte aanpak waarbij de verlichting in bepaalde straten niet zou worden gedoofd en het inkorten van de periode voor doven van openbare verlichting zou volgens Karolien De Roose al een belangrijke verbetering zijn.  Volgens de bevoegde schepen en de burgemeester was een gerichte aanpak niet mogelijk omdat Ninove met andere steden en gemeenten deel uitmaakt van een cluster. Het was alles of niets en differentiëren tussen straten was technisch onmogelijk of zou heel belangrijke investeringen vergen. 
 
 In tegenstelling tot de verklaringen van de bevoegde schepen in de gemeenteraad is een gerichte aanpak volgens Steven Vanden Berghe, voorzitter N-VA Ninove, ondertussen wel mogelijk. Steven Vanden Berghe “Uit een recente beslissing in Aalst blijkt dat de technologie ondertussen bij Fluvius voorhanden is om met een minimale ingreep bepaalde zones opnieuw van licht te voorzien ’s nachts. N-VA Ninove vraagt dat het schepencollege snel een beslissing neemt en gebruik maakt van de nieuwe technologie, zodat we tijdens de zomermaanden opnieuw een gezellige en veilige binnenstad hebben”. 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief