NINOVE - De Sinksenfoor in Ninove zal terug op volle toeren draaien tijdens het Pinksterweekend

C21

NINOVE - De Sinksenfoor in Ninove zal terug op volle toeren draaien tijdens het Pinksterweekend

0sinksenkermis_ninove2023
 
De kermis tijdens het pinksterweekend is de grootste van Oost-Vlaanderen tijdens Sinksen, en een vaste waarde op de evenementenkalender van de stad. De attracties zullen geopend zijn van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 mei. Op de Graanmarkt, het Twijnsterplein en de parking Oude Kaai zullen een 30-tal attracties, kramen en eetstanden staan opgesteld. De kleinsten zullen zich kunnen uitleven op de kindermolens, aan het vissersspel of tijdens het ballen gooien. De iets ouderen kunnen al eens hun schietkunsten demonsteren of hun eerste rijervaring opdoen op de autoscooter.
 
Natuurlijk zijn ook de meer spectaculaire  en de gezinsattracties op post. Nieuw in Ninove is de Remix: een spectaculair draaiende attractie. Ook het funhouse Showtime Madness is na vele jaren afwezigheid terug. De vertrouwde rups Florida is vervangen door een nieuwe, die pas begin mei in première is gegaan. Ze is nog sneller dan de vorige en zorgt ongetwijfeld voor vlinders in de buik. De Rock ‘N Roll zwiert je dan weer van links naar rechts. In de kleurrijke Mexicaanse familieattractie Sombrero kan je rondjes draaien, op en neer dansend; deze attractie doet het allemaal. Verder zijn er nog lunaparken, trampolines, een ballenschietkraam en tal van andere attracties.
 
Ook de kramen met gebak zijn op post met de ongeëvenaarde kermisfrietjes, oliebollen en ander lekkers. Wie het graag wat zoeter heeft, kan zich laten verleiden door een suikerspin of een pomme d’ amour. Rond de kermispleinen kan je terecht op de talrijke terrassen van de lokale horeca. Met hier en daar een streepje muziek is ambiance verzekerd. Ook tijdens het Sinksenweekend zijn er tal van optredens en activiteiten in de nostalgische spiegeltent aan ‘t Oeversteksken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief