NINOVE - Hennepkweek op ILvA-terrein Doorn Noord

C21

NINOVE - Hennepkweek op ILvA-terrein Doorn Noord

20230621_inzaaien_hennep
Ingezonden foto
 
ILvA plant de ontwikkeling van een nieuw recyclagepark op het SOLVA-bedrijventerrein Doorn Noord in Ninove. De start van de bouwwerken vindt ten vroegste volgende herfst plaats. Het stadsbestuur heeft ILvA de toestemming gegeven om het braakliggend terrein ondertussen ter beschikking te stellen voor het telen van hennep voor isolatiedoeleinden. Begin juni is de hennep gezaaid door EXIE, een bedrijf uit Herzele dat gespecialiseerd is in duurzaam isolatiemateriaal.
 
 Het kweken van hennep heeft heel wat ecologische voordelen. Het groeit op zowat elk type grond en heeft weinig bemesting en geen pesticiden nodig. De plant is een goede bodemzuiveraar en kan 22 ton CO2 per hectare absorberen. Hennep groeit erg snel, het inzaaien gebeurt in de lente en het oogsten van de volwassen planten gebeurt al na de zomer. EXIE oogst de hennep en verwerkt dit tot een 100 % natuurlijk isolatiemateriaal, dat vervolgens in bouwprojecten gebruikt wordt.

Met het type hennep dat voor deze doeleinden wordt geteeld kan geen drugs worden gemaakt. Er is dus geen enkel risico dat dit project voor overlast zou zorgen. Het terrein waar het nieuwe recyclagepark komt zou zonder dit project nog zeker een seizoen braak blijven liggen. Door hier hennep te kweken blijft het terrein niet onbenut en zal het bovendien isolatie opleveren die op een ecologische verantwoorde manier tot stand is gekomen. Bart Rooms, algemeen directeur van ILvA is erg tevreden met dit project: “We trachten bij ILvA verder te denken dan afvalinzameling alleen. Waar we kunnen, organiseren we onze werking duurzaam, lokaal en circulair. Niet alleen bieden we dit terrein aan, we proberen ook het gebouw op het nieuwe recyclagepark te isoleren met de hennepisolatie die hier is geteeld. Zo maken we ook deze cirkel rond.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief