Stad Ninove start partnerschapsproject N-impact

C21

Stad Ninove start partnerschapsproject N-impact

Project N-impact, zo heet het nieuwe partnerschapsproject van de stad Ninove. Samen met vzw Copact, Groep Intro, Knipperkot en vzw de Kiem wil de stad haar meest kwetsbare inwoners via gerichte toeleiding naar 1 van de partners, opnieuw succeservaringen laten opdoen en hen zo geleidelijk aan terug laten integreren in de maatschappij.  Het project werkt op maat van elke deelnemer, met ruimte en tijd om intensief aan de randproblematieken te werken.
 
 
De deelnemers, 18-plussers met een leefloon, kampen vaak met een multicomplexe problematiek (verslaving, psychische problemen, fysieke beperking, de taal onvoldoende spreken, dakloosheid, etc.). Ze zijn op korte termijn niet toeleidbaar naar de arbeidsmarkt. Met het N-impactproject doet de stad extra inspanningen om deze groep toch positieve ervaringen aan te reiken en hen zo terug in de maatschappij te helpen.
 
Opdoen van succeservaringen
 
Partners in het project zijn VZW Copact (coördinatie van het project), Groep Intro (biedt laagdrempelig en coöperatief atelierwerk zoals eenvoudige montage opdrachten, verpakkingswerk, naai- of houtateliers aan), vzw Knipperkot (biedt time-out in een groene omgeving aan jongeren en jongvolwassenen) en vzw De Kiem (biedt individuele begeleiding rond verslavingsproblematiek). Minstens 1 keer per maand zitten de maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis rond de tafel met de partners. Samen bespreken ze welke kwetsbaren baat kunnen hebben bij het project, en welk traject (doorstroming naar het werkatelier, Knipperkot of De Kiem) het beste is.
 
Door de meest kwetsbaren te laten doorstromen naar plekken waar ze kleine succeservaringen kunnen opdoen, wordt hun persoonlijke groei gestimuleerd. De deelnemers leren terug verantwoordelijkheden op te nemen (hoe klein ook) en structuur te brengen in hun dag. Op termijn helpt dit om hen terug te laten meedraaien in de maatschappij.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief