Gratis vallen voor Aziatische hoornaars af te halen bij de stad Ninove

C21

Gratis vallen voor Aziatische hoornaars af te halen bij de stad Ninove

A_ninove
Onze inheemse bijenpopulatie wordt bedreigd door de Aziatische hoornaar. Om onze bijen te beschermen, kocht de stad honderd hoornaarvallen aan die door de bevolking gratis kunnen worden afgehaald. De Aziatische hoornaar is een bedreiging voor onze inheemse bijenpopulatie. Daarom heeft de stad beslist om, samen met vzw Ons Denderbieken, honderd vallen aan te kopen en te verspreiden op het grondgebied. Deze vallen moeten in het voorjaar zo veel mogelijk rondvliegende koninginnen van de Aziatische hoornaar vangen, zodat het aantal nesten in de zomer verkleint.
 
Hoe meer mensen willen meehelpen, hoe groter de slaagkans van het project. Daarom roept de stad haar inwoners op om een gratis val te komen afhalen. Dat kan vanaf 4 april aan het onthaal van het balieplein (stadhuis, Bevrijdingslaan 7), tijdens de openingsuren.
 

Burgemeester Tania De Jonge: “De Aziatische hoornaar is een bedreiging voor onze inheemse bijensoorten en dat heeft zijn impact, niet in het minst op onze imkers. Naast de aankoop van de lokvallen en gratis ter beschikkingstelling is het van belang om de inwoners te sensibiliseren hoe ze met deze wespensoort moeten omgaan.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief